5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Bulgaristan'a cami için 8 milyar

Diyanet İşleri Başkanlığı, projesini Balkan Göçmenleri Derneği (BALGÖÇ) Bandırma Şubesi’nin yürüttüğü Bulgaristan’daki tarihi Osmanlı Camii’nin yenilenmesi için 8 milyar liralık ödenek gönderdi.

BALGÖÇ Bandırma Şubesi Başkanı Ahmet Yılmaz, daha önce cami projesi için Diyanet İşleri Başkanlığı’na başvurduklarını ve dün gelen yanıtla başvurularının kabul edilerek proje maliyeti olan 8 milyar TL’nin Diyanet İşleri tarafından gönderildiğini belirtti. Başkan Ahmet Yılmaz, Bulgaristan’ın, Türkler’in yaşadığı Osmanpazarı İlçesi’ndeki Osmanlılar’dan kalma tarihi camiye gasilhane yaptırılacağını, çevre ve bahçe düzenlemeleriyle birlikte camide onarım ve bakım yapılarak, Türk eserine layık bir hale getirileceğini söyledi.

400 senelik Osmanlı kenti olan Osmanpazarı’nda daha önce Osmanlılar’dan kalma 9 adet cami bulunduğunu ifade eden Ahmet Yılmaz, "Ancak bu camilerimiz maalesef zamanla bakımsızlıktan yıkılarak 2 tane kaldı. Biz de dernek olarak bu eserlerimize sahip çıkarak, camilerimizi kardeşlerimizin ibadetine hazır hale getirmek istiyoruz. Bu çalışmada bize Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Turhan Çömez’in büyük desteği oldu. Proje çalışmalarını da inşaat teknikeri kurucu üyemiz Mustafa Çapkın ile birlikte yürüttük. Önümüzdeki hafta içinde cami imamı da Bandırma’ya gelerek camide bulunan eksikleri bize anlatacak ve ortak bir tespit yapacağız" dedi.

Caminin onarımı ve yenilenmesi için Bandırmalı iş adamlarının da yardımlarının gerektiğini belirten Ahmet Yılmaz, bütün hayırseverleri yardıma çağırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 19:41:31
Güncelleme :2 Nisan 2005 Cumartesi 19:12:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
turgut güler IP: 88.242.52.xxx Tarih : 17.10.2006 20:36:53
AHMET YILMAZ BAŞKANIM ÇALIŞMALARINIZI TAKİP EDİYORUZ VE SİZİ TAKTİR EDİYORUZ.