5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Büyükanıt: Diyeceğimizi dedik

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Irak’ta yaşanan gelişmelerle alakalı, Genelkurmay Başkanlığı’nın basını bilgilendirme toplantısında yapılan açıklamalara ilave olarak söyleyecek bir sözü olmadığını bildirdi.

Askeri birlikleri denetlemek üzere 2 gündür Balıkesir’de bulunan Orgeneral Yaşar Büyükanıt, bugün öğleden sonra valilik makamını ziyaret ederek, Vali Atıl Üzelgün ile bir süre görüştü.

Orgeneral Yaşar Büyükanıt, valilik girişinde törenle karşılandı. Beraberinde Ege Ordu Komutanı Orgeneral Sebahattin Işık Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktirin Komutanı (EDOK) Orgeneral İsmail Koçman ile Balıkesir Garnizon Komutanı Tümgeneral Saffet Kaya ve diğer askeri erkanla birlikte Balıkesir Valisi Atıl Üzelgün’e nezaket ziyaretinde bulunan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Büyükanıt, bölgedeki askeri birlikleri denetlediğini, ziyaretin ardından denetlemelere devam edeceğini söyledi.

Basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplamak istemeyen Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Irak’taki gelişmelerle alakalı bir soruya, bu konuda Genel Kurmay 2. Başkanı’nın yaptığı bilgilendirme toplantısını hatırlatarak, kendisinin bir şey eklemeyeceğini belirtti. Orgeneral Büyükanıt, "O konuda daha yeni basını bilgilendirme toplantısı yapıldı. Bu konular detayıyla anlatıldı. Bu nedenle benim ilave edeceğim herhangi bir şey yok şu anda" dedi.

Vali Atıl Üzelgün, ziyareti sebebiyle teşekkür ettiği Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a bir şilt takdim ederken, Balıkesir’in meşhur kolonyasından hediye etti. Yaşar Büyükanıt da Vali Üzelgün’e Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın bir şiltini verdi. Büyükanıt’ın sabah Ordu Donatım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Garnizon Komutanlığı ile başlayan ziyaret ve denetleme programının, 6. Bakım Merkezi Komutanlığı’ndaki denetlemeyle sona ereceği, Büyükanıt’ın daha sonra 9. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan uçak ile Ankara’ya hareket edeceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 17:22:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cengiz güneş IP: 213.139.192.xxx Tarih : 24.03.2005 11:02:20
karakuvvetleri komutanı sınırdan içeri giren militan sayısının apo'nun yakalandığı tarihe ulaştığını beyan etmiş, sormak lazım 1.sınırı askermi korur? yoksa sivilmi? 2.ırak politikamız yok diyorsun: kardeşim askerler (ki hepsi subay sözüm ona bordo bereli(artık kırmızı başlıklı kız oldular)) başlarına çuval geçirilirken ne yaptılar. 3. askeri güç diplomasinin bir ayağıdır. ve ülkemizdeki bu ayak en zayıf halkadır. sagılarımla