5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Devlet Hastanesi'ne denetim Bursa'dan

ISO 9000 kalite belgesine sahip olan Balıkesir Devlet Hastanesi, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Bursa Bölge Müdürlüğü’nden gelen heyet tarafından denetime tabi tutuldu.

Ayakta tetkik ve tedavi kategorisinde kalite belgesine sahip olan hastanenin 2005 yılı için öngörülen mutat denetimi, TSE Bölge Müdürlüğü’nün görevlendirdiği eğitimci ve tetkikçi Bülent Pişkin, TSE Bursa Kalite Kontrol Sorumlusu Çevre Yüksek Mühendisi Tülin Tüzün ve Dr. Ergün Şenel’den oluşan 3 kişilik heyet tarafından gerçekleştirildi. Kalite denetleme işleminin 2 gün süreceği bildirildi.

Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Hocaoğlu, özellikle sağlık alanında kalitenin bir tercih değil, zorunluluk olduğunu söyledi.

Hizmetle geçen 2004 yılını değerlendirirken, 2005 yılında gerçekleştirmeyi planladıkları hedeflerini de anlatan Hocaoğlu, "Kaliteli sağlık hizmeti vermek, çalışma pratiğini kazandırmak ve eldeki personel ile teknik imkanları iyi kullanarak, sürekli iyileştirme, performansın yükselmesi ve hizmet ortaklarının memnuniyetini sağlamak için farklı hizmetler vermeye çalıştık. Hastane hizmeti sadece iyi poliklinik hizmetinden ibaret değildir. Bu bilinçle üst düzey ve farklı hizmetler planlayıp gerçekleştirdik. Kaliteli sağlık hizmeti konusunda yaptığımız bazı çalışmalardan örneğin ev bakım servisini hizmete sunduk. Buradaki hedefimiz kronik hastalığı sebebiyle sürekli hastaneye gelemeyen bakım ve takip gerektiren hastaların takip ve bakımlarının yapılması, aile eğitimlerinin sağlanması, hastaya psikolojik ve sosyal destek vermek. Biz Türkiye’de bunu gerçekleştiren ilk devlet hastanesi olduk. Bundan başka, ilimizde kan gazı ölçümlerini hastanemiz yoğun bakım ünitesiyle sağladık. Efor testi ve holter cihazları ile kalp hastalarına yönelik ileri tetkikleri ilimize kazandıran ilk kamu hastanesi olduk. Öte yandan, Balıkesir’de halkımıza meme kanseri konusunda tarama ve eğitim programını başlattık. Bunu hastanemiz bünyesinde kurduğumuz Kanser Tarama ve Eğitim Merkezi’nde (KTEM) gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Dr. Sait Sevinç’in başkanlığındaki Kalite Komisyonu tarafından hastanedeki tüm hizmetlerin 24 saat boyunca izlenerek kalite kontrolünün sağlandığı, tespit edilen eksik ve aksaklıkların rapor edilerek gereği için çözüm arayışına gidildiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı’nın da gözde hastanelerinden biri olan Balıkesir Devlet Hastanesi’nde, personele yönelik hizmet içi eğitimden farklı olarak her hafta pazartesi günleri de halk eğitimleri düzenleniyor.

Başhekim Hocaoğlu, özellikle SSK’lı hastaların devlet hastanelerinden yararlanmasıyla kuyrukların başladığını, bunu sona erdirmek için çalıştıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2005 Çarşamba 12:12:40
Güncelleme :2 Şubat 2005 Çarşamba 12:17:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?