5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Doğalgazlı günler yarın başlıyor

Balıkesir’de, yılların hayali nihayet gerçek oluyor. Çalışması uzun zamandır devam eden doğalgazla ilgili nihai sona gelindiğini açıklayan Balgaz Doğalgaz Dağıtım şirketi, daha önce döşenen şebeke hattına yarından itibaren doğalgazın verilmeye başlanacağını açıkladı.

Konuyla ilgili bilgi veren Balgaz’ın Balıkesir’deki şirket müdürü Adil Atabay, 24 Şubat 2005 Perşembe günü şebekeye gaz vermeye başlayacaklarını bildirdi.

Atabay, "Plevne, Hasan Basri Çantay ve Bahçelievler mahallelerindeki şebekelerimize yarından itibaren gaz veriyoruz. Adı geçen mahallelerdeki binaların önünde bulunan servis kutularına kadar doğalgaz verilmeye başlanacak" dedi.

Şebekeden servis kutusuna gelen doğalgazın, tesisatını bitirmiş olan abonelere verilebileceği, gazın kullanıma hazır hale geldiği öğrenildi. Şirket yetkilileri, 3 mahalledeki çalışmanın sona ermesinin ardından, planlı şekilde diğer bölgelerde de doğalgaz şebeke hattıyla ilgili çalışmaların hızla süreceğini bildirdi.

Balıkesir’de, doğalgaz kullanacak abonelerin tesisat işlerini yapacak olan firma ve şirketlerin aboneler için hazırladığı projeler Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) yetki verdiği Balgaz Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’nin onaylaması sonucu uygulanabilir olacak.

Balgaz A.Ş.’nin proje onayından sonra yine bu şirketin yetkilendirdiği firma tarafından abonenin tesisatı döşenecek, Balgaz’ın denetiminden sonra okeylenip, en sonunda şebekeden servis kutusuna gelen doğalgaz açılarak abonenin kullanımına sunulacak.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2005 Çarşamba 18:42:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman tuncel IP: 195.175.37.xxx Tarih : 23.03.2005 15:18:20
Doğalgazın Balıkesir halkına hayırlı olmasını diliyorum.Bildiğimiz gibi doğalgaz en temiz enerji kaynaklarındandır.Doğalgazın ısı cihazlarında yanması sonucunda, bacadan dışarı sadece karbondioksit ve subuharı çıkmaktadır.Hava kirliliği ve zararlı gazlardan kaynaklananan tabiata verilen zarar doğalgaza geçişle artık minimum seviyeye inecek.Böylelikle gerek belıkesir halkı gerekse dünya rahat nefes alacak.Doğalgazın bilinçli kullanılmasıyla can güvenliğimizde artmış olacak,bildiğimiz gibi Türkiye'de çok sayıda vatandaşımızı kömür sobalarından sızan karbonmonoksit gazı zehirlenmesiyle kabediyoruz.Artık bu kötü manzaralardan kurtulabiliriz.Doğalgaz zehirsidir,yalnızca havalandırmanın iyi yapılmasıyla güvenliğimiz sağlanır.Tebrikler Balıkesir