5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Doğumevinde görülmemiş skandal!

Balıkesir'de, önceki gün doğumevine yatan anne adayı kadın, akşam saatlerinde normal yolla bir erkek bebek dünyaya getirdi. Doğumu gerçekleştiren ebe ve hemşire ekibinden biri, göbek bağını kestiği çocuğun sol elinin serçe parmağını da kesti. 10 dakika öncesine kadar sağlıklı olan bebeklerinin parmağının kesildiğini öğrenen çift, sinir krizi geçirdi.

Balıkesir doğum evinde, anne adayı Nurşen Aldemir (22), akşam saatlerinde bir erkek bebek dünyaya getirdi. Doğumu gerçekleştiren ebe ve hemşirelerden biri, göbek bağını kestiği çocuğun sol elinin serçe parmağını da kesti.

Yaşanan olayla ilgili harekete geçen Doğumevi Başhekimi Atasev İmer, doğumu gerçekleştiren ekiple alakalı idari soruşturma başlatırken, skandalı haber alan Balıkesir İl Sağlık Müdürü Süleyman Baysal, doğumevine giderek aileye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Talihsiz bebeği de gören müdür Baysal, sorumlular hakkında derhal yasal işlem yapılacağını açıkladı. Baba Ahmet Aldemir, "Herşey çok güzeldi. Vaktimizin geldiği söylenince eşimi dün sabah doğumevine yatırdık. Aynı gün akşam saat 17.30-18.00 sıralarında bebeğimiz dünyaya geldi. Doğuma doktor girmedi. Bize normal doğumlara doktorların girmediğini, ebe ve hemşirelerin yaptığı söylendi. Doğumdan sonra çocuğun göbek bağını kesen hemşire sol elinin serçe parmağını da yanlışlıkla kesmiş. Böyle yanlışlık olur mu?" diye tepki gösterdi.

Mayıs 2004'te evlendiği eşiyle baştan sona kadar düzenli kontrolünü yaptırdıkları doğacak erkek çocuklarının hayalini kuran anne Nurşen Aldemir, ilk defa annelik duygusunu yaşadığı bebeğini kucaklarken içinin burkulduğunu söyledi. Parmağının kesildiğini sonra öğrendiğini belirten anne Aldemir, "Hemşireler bebeğimin bir parmağının olmadığını, göbek bağı alınırken yanlışlıkla kesildiğini söyledi. Hemşireler biz de istemezdik böyle olmasını dediler" diye konuştu.

Bu olayla yıkıldıklarını söyleyen baba Ahmet Aldemir'in anlattıkları ise akıllarda soru işaretleri oluşmasına yol açtı. Genç baba, "Doğumdan sonra kesilen parmağın yerine dikilebilmesi araştırıldı. Doktorlar bana çocuğu özel aracımla İzmir'e götürmemi, ambulans veremeyeceklerini söyledi. Ben hiçbir şey düşünemiyordum, hemen hazırlık yapıp götürebileceğimi söyledim. Ama nasıl? Mikro cerrahi hastanesi arandı, şansı olmadığını söylediler. Sevinçle çocuğumuzu beklerken bu olay hepimizi yıktı. Yarın büyüdüğü zaman, 'Benim parmağım nerede' derse ne cevap vereceğiz? 'Benim hakkımı arayamadınız mı' derse ne diyeceğiz? Hak, hukuk ne varsa aranmalı, hesabı sorulmalı" diye tepki gösterdi.

Aldemir, sorumlular hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Dün gece doğumevinde aileyi ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Süleyman Baysal, konuyla ilgili kendilerinin ifadelerine başvurup iddiaları dinleyeceklerini, ilgili personel hakkında da gerekli tahkikatın yapılacağını anlatırken, ameliyata doktor nezaretinde yapıldığını söyleyince baba Ahmet Aldemir, "Doğumu ebe ve hemşireler yaptırdı. Doktor girmedi" deyince şaşırdı. Baysal, bir süre önce yaşanan ve 12 yaşındaki çocuğun kolunun kesilmesiyle sonuçlanan Devlet Hastanesi'ndeki kırık kol vakasının ardından doğumevinde yaşanan bu olayın son derece üzücü ve düşündürücü olduğunu belirterek gerekli her şeyin yapılacağını söyledi.

Olayla ilgili nöbetçi doktor ile doğumu yaptıran ebe ve hemşire ekibi hakkında başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 15:27:48
Güncelleme :29 Temmuz 2005 Cuma 15:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?