5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Emekli avında avlandılar

Terminalde emekli vatandaşlarla diyalog kurup maddi menfaat temin ettikleri ileri sürülen 2 kişi, jandarma tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı İl Merkez Karakol Komutanlığı ekipleri, gelen bir ihbar üzerine harekete geçti. Bursa yolu üzerindeki yeni terminalde, Rıza B. (Başkaya) ve oğlu Ümit B.’yi yakalayan jandarma, şahısları gözaltına aldı.

Vergi iadesi için fatura ihtiyacı olan vatandaş gibi davranan sivil jandarma ekipleri, kendilerine istedikleri miktarda fatura ve fiş verebileceklerini söyleyip yüzdelik için pazarlık yaptıkları iddia edilen şüphelileri suçüstü yakaladı.

Şahıslara ait olduğu belirtilen araçta yapılan aramada, gizli bölmelerden yaklaşık 11 bin YTL (11 milyar lira) tutarında sahte fiş ve fatura ele geçirildiği açıklandı.

Bu arada, şahıslardan Ümit B.’nin daha önce işlediği sahte evrak düzenlemek suçundan sabıkasının bulunduğu kaydedildi.

Jandarmadaki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen baba ve oğlu, çıkarıldıkları adli mercilerce tutuksuz yargılanmalarına karar verilerek serbest bırakılırken, olayla alakalı tahkikatın sürdürüldüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 20:55:58
Güncelleme :8 Nisan 2005 Cuma 20:59:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?