5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Eski rektör 3 milyar tazminata mahkum oldu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyelerine hakaret ettiği iddia edilen İstanbul Üniversitesi eksi Rektör Yardımcısı Nur Serter'in 3 milyar lira tazminat ödemeye mahkum edildiğini açıkladı.

Ali Aydınlıoğlu, "30 Ocak 2003 günü İstanbul Sepetçiler Kasrı'nda düzenlenen toplantıda, Nur Serter'in İHL'liler için kullandığı sözler beni çok rencide etmişti. Açtığım hakaret davası sonuçlandı. Adalet yerini buldu. 3 milyar tazminat ödemeye mahkum edildi. Siyaseti çok seviyorlarsa, demeç vermek yerine siyasete soyunsunlar. Halktan bu düşünceyle oy istesinler. Dünyanın hiçbir ülkesinde YÖK diye bir kurum bulunmamaktadır. Amaç kaliteli eğitim vererek eğitim seviyesi yüksek bir gençlik yetiştirmektir. Kısır döngüler yerine, hedefimiz eğitim kalitesini artırmak olmalı" dedi.
Serter hakkında, "Eğitim kapkara düşüncelerin elinde" sözlerinden dolayı Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açılmıştı. Serter'in, kararı temyize gönderdiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2005 Salı 16:05:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?