5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Görülmemiş sahtekarlık!

Balıkesir’de, kadın kılığına girerek bankadan ölen annesinin emekli maaşını çekerken yakalanan Şerafettin Gençel (47), sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şerafettin Gençel, 2003 yılının başında eceliyle öldüğünü söylediği annesinin bankadan 3 ayda bir aldığı emekli maaşını almak için plan yaptı. 78 yaşındaki annesi Ümmühan Gençel’in vefatını, ilgili yerlere bildirmeyen oğlu, cesedi bir halıya sardıktan sonra kiracı olarak ikamet ettikleri Vicdaniye Mahallesi Aşık Sokak’taki 73 numaralı müstakil evin bodrumuna gömdü.

Planını uygulamaya devam eden Şerafettin Gençel, annesine ait tüm elbiseleri kendine uyarladı. Defalarca üzerinde çalışıp kendini annesine benzetmeye çalışan şahıs, makyaj malzemeleri kullandıktan sonra annesinin elbiselerini giyerek 2003 Mart ayında ilk defa Ziraat Bankası’na gitti. Ümmühan Gençel’in nüfus cüzdanıyla kendini annesi gibi tanıttığı bankada maaşı çeken şahıs, daha sonraki dönemlerde de aynı şekilde bankadan maaş almaya devam ederken, nihayet durumundan şüphelenen banka güvenlik görevlileri tarafından farkedilerek yakalandı.

Zaman zaman emekli kuyruğunda bekleyip maaşı aldıktan sonra taksiye binip evine giden Şerafettin Gençel’i, annesinin kıyafetleriyle banka şubesinde beklerken çekilen fotoğrafını gören taksici ve komşuları hayrete düştü. Bankanın önündeki durakta çalışan Hakan isimli taksici, en son 3 ay önce arabasına binen fotoğraftaki yaşlı kadın kılıklı şahsın Şerafettin Gençel olduğunu öğrenince şaşırdı.

Şerafettin Gençel’in, annesini bakamadığı için İzmir’e kızkardeşinin yanına gönderdiğini söylediği komşuları, zaman zaman eve taksi ile yaşlı bir kadının girip çıktııın gördüklerini, aslında kadının oğlu olduğunu yeni öğrendiklerini belirterek şaşkınlıklarını ifade etti. Şerafettin Gençel, tutuklanarak Balıkesir Kapalı Cezaevine gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 20:06:19
Güncelleme :22 Mart 2005 Salı 17:13:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?