5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

'Harikalar Mutfağı'na büyük ilgi

Balıkesir Belediye Konservatuarı Tiyatro Grubu, 2004-2005 dönemi etkinlikleri kapsamındaki ilk temsilini verdi.

Haluk Işık ile Ege Işık’ın yazdığı ve Berfu Kalay’ın yönettiği "Harikalar Mutfağı", Salih Tozan Sahnesi’nde izleyicileriyle buluştu. Gündüz ve akşam seansları olmak üzere iki kez oynanan oyun, izleyicilerden tam not aldı.

"Harikalar Mutfağı", biri yetenekli, diğeri beceriksiz iki aşçının başına gelenlerin konu edildiği tek perdelik müzikli bir çocuk oyunu.

Oyunun konusu, birbirinden güzel yemekler yapan Gümüşkepçe’nin mutfağında geçiyor. İyi niyetli aşçının, kötü niyetli meslektaşı Kırıkçatal’la olan kavgalarının anlatıldığı müzikli oyunda, aşçıların mutfaklarında yaşayan kedi ile farenin didişmeleri de eğlenceli bir dille anlatılıyor. ’Harikalar Mutfağı’, edilen kavgaların ve çekişmelerin ardından, kurulabilecek dostlukları ve hepimizin içinde varolan iyilik yapma gücünü ele alıyor.

Dekor tasarımını Kaderim Boyacı’nın yaptığı oyunda, "Gümüşkepçe"yi Mehmet Kılınçoğlu, "Kırık Çatal"ı Seçil Tangül, "Bayan Gülücük"ü Çiğdem Erbek, "Kazma Diş"i Sevcan Demir ve "Yorgun Pençe"yi de Kaderim Boyacı oynadı.

Başarıyla sahnelenen oyun, salonda bulunan her yaştaki izleyiciyi; ama özellikle de küçük izleyicileri fazlasıyla memnun etti.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 11:47:05
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 17:06:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seçil tangül IP: 88.241.185.xxx Tarih : 22.05.2008 10:49:52

çok güzel bir oyundu..sahnelerken büyük zevk aldım.yönetmenime sevgiler..