5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Havalimanı 'uluslararası' hizmete açılıyor

Balıkesir Milletvekilleri İsmail Özgün ve Ali Aydınlıoğlu, Edremit Körfezi Havaalanı’nın uluslararası hale geleceğini bildirdi. Aydınloğlu, "Körfez Havaalanı’nın pisti uzatılarak havaalanı uluslararası hale getirilecek" dedi.

AK Parti Burhaniye merkezindeki bayramlaşma sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran milletvekili Ali Aydınlıoğlu, bayram süresinde körfezdeki 5 ilçeyi de dolaştıklarını söyledi. Geziler sırasında halkın dertlerini dinlediklerini belirten Aydınlıoğlu, "Problem çok. Ancak bunların çözümü için büyük gayret içindeyiz. Eleştirenler oluyor. Ancak genelde insanlar memnuniyetini dile getiriyor. İyi yoldayız. Bize oy verenleri kandırmadık ve kandırmayacağız. Milletin emanetini koruyacağız. Gömeç-Havran kavşağı arasındaki duble yol yapımı yıl içinde tamamlanacak. Körfez Havaalanı’nın pisti uzatılarak havaalanı uluslararası hale getirilecek. Burhaniye İmam Hatip Lisesi’nde şu anda 94 olan öğrenci sayısı önümüzdeki öğretim yılında 300’e çıkacak. Bostancı Köyü’nde Fen Lisesi yapımı için de çalışma başlattık. Burhaniye’deki yaylalara yıl içinde elektrik bağlanacak" dedi.

Meclis KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün de yaptığı konuşmada aydınlık bir Türkiye için yola çıktıklarını söyledi. Türkiye’nin değişimi ve gelişimi yaşadığını ifade eden Özgün, "Yabancı sermaye yatırımları Türkiye’ye gelmeye başladı. Türkiye istikrar ortamına kavuştu. Güçlü bir hükümet var. Hükümetin arkasında da büyük bir halk desteği var. Eskiden iktidar yıpranır, muhalefet güçlenirdi. Şimdi bunun tersi yaşanıyor. Çiftçilerin elektrik borçlarına ait faizler silindi. Borçlar da 36 takside bölündü. Yolsuzlukların üzerine gidiliyor. Eskiden 10 liraya yapılan bir iş şimdi 3 liraya yapılıyor. Eskiden milletvekilleri vatandaşın arasına girerken rozetlerini çıkarmak zorunda kalıyordu. Şimdi bizler halkın arasında rahatça dolaşıp dertleri dinliyoruz" diye konuştu.

Özgün de partililere Körfez Havaalanı’nın aktif hale geleceği sözünü verirken, "Körfez Havaalanı genişletilerek uluslararası hale getirilecek. Bu konuyu Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a bildirdik. İzmir Çanakkale yolunun Gömeç-Havran kavşağı arası yıl için de duble yol haline getirilecek. İzmir den Gömeç’e kadar duble hale getirilmiş olan yolun Edremit-Çanakkale arasının yapımı da devam edecek" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan bayramlaşma sonrasında milletvekilleri partililerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2005 Pazar 16:21:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?