5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Kadın kıyafetli zanlıdan basına şov

Balıkesir’de yaşlı kadın kıyafetiyle ölen annesinin maaşını çekerken yakalanan Şerafettin Gençel, 2. kez hakim karşısına çıkarıldı. Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sıkı güvenlik önlemleri arasında getirilen Şerafettin Gençel, mahkeme salonuna girmeden önce basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Tiyatroyu düşünmediğini belirten Gençel, ilk duruşmaya getirilişinde Hollywod’dan film senaryosu teklifleri aldığını söylemişti. Gençel, bu defa da ciddi reklam teklifleri aldığını, röportaj yapmak isteyen gazetecilerin cezaevinde kendisini ziyaret etmelerini istedi.

Kısa sürede tahliye olacağına inanan Gençel, tahliye olduktan sonra film ve reklam dünyasında bomba gibi patlayacağını iddia etti.

Sanık Gençel, "Uluslararası şirketlerden reklam teklifleri var. Bakalım, önce bir dışarıya çıkalım da. 3-4 ay sonra bombaları patlatırız. Şirket ismi vermek istemiyorum şu anda. Çünkü kesin bir şey yok daha. Ancak, teklifler ciddi. Eğer benimle röportaj yapmak istiyorsanız, buyurun gelin, cezaevinde yapalım. Teklifler bana bir şekilde ulaşıyor. Hollywod’dan ziyarete gelen yok" dedi.

Gençel, 78 yaşında ölen annesi Ümmühan Gençel’in cesedini oturduğu evin bodrumuna gömdükten sonra, annesinin kıyafetlerini giyerek aylarca gittiği banka şubesinden emekli sandığı maaşını çekmişti. Son işinde yakalanan Gençel, medyada çıkan haber ve fotoğraflarıyla dünyaca üne kavuştu. Gençel, tutuklanıp cezaevine girdikten sonra yurt dışından senaryo teklifleriyle Hollywod’dan da film teklifi aldığını ileri sürmüştü.

Duruşma sırasında mahkeme başkanına söyleyecek bir şeyi olmadığını; ancak Emekli Sandığı’yla ilgili düzenlemenin yapıldığı yasada insan haklarına aykırı bir durum olduğunu tekrarlayan Şerafettin Gençel, ölen anne veya babadan kalan maaştan evleninceye kadar sadece kadınların yararlanmasının eşitlik ilkesine ters olduğunu, bunun mutlaka düzeltilmesi gerektiğini kaydetti.

Mahkemeye iyi niyetli olduğunu ifade eden Gençel, "Ben isteseydim Balıkesir’deki tüm esnafları dolandırırdım. Ama, hakkım olarak annemden kalan maaşı çektim. Kafama takılan tek şey, beni kimin ihbar ettiği. Yasadaki kadın-erkek ayrımcılığına karşıyım. Bu haksızlık" diye konuştu.

Salondan çıkışta gazetecilere de haksızlığa uğradığını savunan Gençel, "Yasada bir yanlışlık var zaten. İnsan haklarına aykırı, kadın-erkek eşitsizliği var. Zaten düzeltilmesi için mecliste 1.5 yıl önce bu konu ele alınmıştı" diye konuştu.

İddia makamı, Ümmühan Gençel’in ölümüyle ilgili ayrı bir savcılık soruşturmasının sürdüğünü, bu soruşturmanın sonucunun beklenmesini, sanığın tutukluluk halinin devamını istedi. Mahkeme heyeti, duruşmayı 13 Haziran 2005 tarihine erteledi. Şerafettin Gençel, jandarmalar tarafından tekrar cezaevine götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2005 Pazartesi 15:27:09
Güncelleme :19 Mayıs 2005 Perşembe 15:35:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?