5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Kazdağı alarm veriyor!

Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde, Kazdağı eteklerinde oluşan çöplüğe ve zeytin ağaçlarının kesilmesine tepki gösteren TEMA Vakfı Edremit Körfezi eğitmeni Haşmet Demirbil, yetkilileri göreve çağırdı.

Kazdağı eteklerinde bulunan Çamlıbey Köyü’nde toplu zeytin ağacı kesimleri ile ağaç katliamı yapıldığını ileri süren Haşmet Demirbil, bu tabiat harikasının yavaş yavaş yok olmaya yüz tuttuğunu belirterek, "Zeytin ağaçları bu bölge için çok önemli. 50 yıl önce dikilmiş ağaçlar bile kesiliyor. Birilerinin bu katliama dur demesi gerekiyor" dedi.

Çamlıbel Köyü’nde Kazdağları Milli Parkı sınırının başlangıç noktasında bulunan dere yatağının adeta çöplük yuvası haline geldiğine dikkat çeken Demirbil, yetkililerin denetimlerini artırarak Kazdağ’nın korunmasını istedi. TEMA olarak çevrenin korunması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Demirbil, sorumluların cezalandırılması için yetkili mercilere şikayette bulunacaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2005 Perşembe 17:16:19
Güncelleme :25 Mart 2005 Cuma 17:25:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih korkmaz IP: 85.96.126.xxx Tarih : 16.04.2005 11:40:03
utanç verici bir durum . eğer bu tür olaylar engellenmez ise balıkesir artık çöp dağlara sahip olacak.ayrıca bunun ile turist sayısı büyük bir ölçüde düşer.kısaca bu işe DUR deme zamanı geldi