5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Limana talep de tepki de çığ gibi

Özelleştirilmesi gündemde olan Bandırma Limanı’na, Bansiad’dan sonra Borusan Holding ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği de talip oldu.

AK Parti hükümetinin özelleştirme kapsamına aldığı Bandırma Limanı’na, Borusan Holding’e bağlı Borusan Lojistik’in ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nin de talip olduğu öğrenildi.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kahyaoğlu, Bandırma Limanı’nın Bursa, İstanbul, Bilecik, Kemalpaşa’ya yakın olması, Haydarpaşa Limanı’nın taşınması, Gemlik Limanı’nın kapasitesinin yetersiz olması dolayısıyla cazip olduğunu, bu yüzden limanın işletmesine talip olacaklarını açıkladı. Kayahoğlu, kısa sürede üyelerinden yetki isteyerek, limanı almak için teşebbüse geçeceklerini söyledi.

Bandırma Limanı’nın bir diğer talibi olan Borusan Lojistik de, Bandırma’yla birlikte İzmir, Mersin ve Derince limanlarını da almak istiyor.Yıllık 10 milyon dolar işlem hacmi bulunan ve ISPS kod numarası alarak dünyanın en güvenli limanlar listesine girmeyi başaran Bandırma Limanı’nın konteynır limanı haline getirilerek veriminin yükseltilmesi hedefleniyor.

Borusan Lojistik Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Dölen, Gemlik Limanı ile edindikleri tecrübeler ışığında başka limanları da problemsiz çalıştırarak yeni yatırımlar yapmak istediklerini bildirdi. 1973 yılından bu yana liman yönetimi ve entegre lojistik konusunda hizmet veren Borusan Lojistik, Gemlik’te kurduğu liman tesisinde genel kargo ve konteynır tahliye, yükleme ve depolama hizmetleri yapıyor.

Bandırma Limanı’na Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği de (Bansiad) talip olmuş, özelleştirmede aktif rol alabilmek için bir de çalışma komisyonu kurmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2005 Cumartesi 18:18:11
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 13:53:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?