5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Mahalleli şokta

Balıkesir’de, 2 yıl önce ölen annesini evin bodrumuna gömüp onun elbiseleriyle kadın kıyafetine bürünerek annesinin maaşını çekerken yakalanarak tutuklanan Şerafettin Gençel’i (47) tanıyanlar, şaşkınlıklarını üzerlerinden atamadı.

Şerafettin Gençel, dün elleri kelepçeli şekilde getirildiği Balıkesir Adliyesi’nde ifade verdikten sonra nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, suçsuz olduğunu, annesini kendisinin öldürmediğini, eceliyle vefat ettiğini öne sürdü.

Şerafettin Gençel, bankadan kadın kılığında annesinin maaşını çekerken kameralı sistemi dahi olmayan Ziraat Bankası’ndaki güvenlik görevlilerinin şüphesi üzerine yakalanmış ve polise teslim edilmişti. Emniyetteki ifadesinde herşeyi itiraf eden Şerafettin Gençel, annesi Ümmühan Gençel’i, 2 yıl önce kiracı olarak oturdukları evin bodrum katına gömüp, ölmemiş gibi davrandığını anlatmış ve yaşlı kadının ceseti çıkarılıp İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti.
Olayın kamuoyuna yansımasının ardından Şerafettin ve annesini tanıyanlar şaşkınlıklarını üzerlerinden atamazken, aileyi yakından tanıyan çok fazla kimsenin olmadığı anlaşıldı. Aynı mahallede bir taksi durağında çalışan A.K. (Ali Kobak) isimli taksici, birçok defa bankaya müşteri olarak götürdüğü yaşlı kadının aslında erkek olduğunu öğrenince hayrete düştü.

Taksici A.K., "Durağı telefonla arayıp, ’Annem bankaya gidecek, şu saatte gelip alın’ derdi. Eve gititğimizde yaşlı bir teyze merdivenlerde hazır beklerdi, alıp bankaya bırakırdık" dedi.

Öte yandan, Şerafettin Gençel’in yıllardır alışveriş yaptığı büfeci ise, onu erkek silüetiyle tanıyan ender kişilerden biri. Gençel’in, daha çok alkol, makarna, yumurta, yoğurt aldığını, son 1 yıldır veresiye alışveriş yaptığını, her ay düzenli ödeme yaptığı halde 150 milyon lira borcunun kaldığını söyledi. Bu arada, bankada kadın kıyafetiyle yakalandığı 10 Mart 2005 tarihinde Gençel’in, bankaya gitmeden önce büfeye uğrayıp taksi parası için 2 milyon lira borç para aldığı öğrenildi. Şener Büfe’nin işletmecisi O.Ş., Şerafettin Gençel’in zama zaman büfedeki kontörlü telefondan İzmir’i arayıp buradaki sevgilisiyle görüştüğünü söyledi. Gençel’i kadın fotoğrafıyla gören büfeci de şaşkınlığını ifade ederken, "Bana bankada birikimi olduğunu, onun faiziyle geçindiğini söylüyordu. Vay canına. Öğrenince tüylerimiz diken diken oldu. Aslında çok iyi bir insan olarak biliyoruz onu. Bir soran olsa iyi birisi derdik" dedi.

Bu arada, otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen Ümmühan Gençel’in cenazesinin aile yakınları tarafından alınıp alınmayacağı bilinmezken, kimsenin sahip çıkmaması halinde cenazenin İstanbul’da kimsesizler Mezarlığı’nda toprağa verilebileceği belirtiliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2005 Cumartesi 20:30:53
Güncelleme :12 Mart 2005 Cumartesi 20:33:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?