5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Midilli'den Akçay'a karşılıklı turlar

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Ayvalık'tan sonra gümrüğün açılmasıyla Akçay'a da Midilli'den çok sayıda turist geleceğini bildirdi.

Aydınloğlu, 16 Temmuz 2005 günü Akçay'a Turizm ve Kültür Bakanı Atilla Koç ile birlikte gelerek bölgeye yapılacak hizmetleri değerlendireceklerini bildirerek, "Körfez Havaalanı pistinin uzatılması için proje hazırlığı devam ediyor, 2006 yılında havaalanımızın pisti uzatılarak bölgemize büyük turist uçaklarının da gelmesini sağlayacağız. Öncelikle Akçay'da bulunan gümrük binasının ve Deniz Hudut Kapısı'nın faaliyete geçmesi için bir yıldır verdiğimiz uğraş önümüzdeki günlerde meyvelerini verecek. Akçay Belediyesi ve Edremit Ticaret Odası'nın desteği ile gümrük kapısının faaliyete geçmesi ve Yunanlı turistlerin bölgemize gelip gidebilmesi için bakanlıktan gerekli izinleri alarak alt yapıdaki tüm eksikleri giderdik, Temmuz ayında Midilli'ye turlar başlayacak ve bölgemizdeki çarşı pazar esnafına büyük hareketlilik gelecek" dedi.

Aydınlıoğlu, Akçay kavşak düzenlemesi için yapılan çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek, "20 gün içinde sinyalizasyon ışıklarının ihalesi yapılacak, sinyalizasyon lambaları takılacak, yine kavşağa büyük bir aydınlatma direği konularak Akçay'ın girişi turistik bir beldeye yakışır bir hale gelecektir. Akçay'da seferberlik ilan ettik. Turizm hamlesi başlattık. Akçay, yerli ve yabancıların ilgi odağı olacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2005 Cuma 01:49:28
Güncelleme :7 Temmuz 2005 Perşembe 16:33:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?