5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Modern Müzik Grubu büyüledi

Balıkesir Belediye Konservatuarı bünyesinde kurulan ve yetenekli dokuz genç müzisyenden oluşan Modern Müzik Grubu, Balıkesir’deki ilk konserini Salih Tozan Sahnesi’nde verdi. Konsere, çoğunluğunu gençlerin ve ailelerin oluşturduğu kalabalık bir izleyici kitlesi katıldı.

Konservatuar gitar öğretmenlerinden Aydın Bilgiç’in öncülüğünde, kısa bir zaman önce çalışmalarına başlayan Modern Müzik Grubu ilk konserini, Gönen’de vermişti. Grubu oluşturan, farklı enstrümanlar icra eden dokuz gencin isimleri şöyle:

Aydın Bilgiç ve Ulaş Çabuk (Gitar–Vokal), Engin Anıl (Bas Gitar), Erdem Türk (Klavye), Burcu Küçük (Yan Flüt), Yasemin Ata (Keman), Aykut Tosun (Ney), Özkan Kef (Ud-Vokal), Ahmet Kavunoğlu (Perküsyon). Bu üyelerden Aydın Bilgiç, Yasemin Ata ve Özkan Kef Belediye Konservatuarı’nda öğretmenlik yapmakta.

Grup; modern folk ve popüler müzik tarzında eserler icra ediyor. Yeni Türkü, Grup Gündoğarken, İlhan Şeşen gibi kişi ve grupların eserlerinden oluşan sevilen bir repertuarla sahneye çıkan Modern Müzik Grubu, rahat ve içten tavırlarıyla göz doldurdu.

Tek bölümden oluşan konser, sunucu Osman Kılıç’ın kendine özgü, beğenilen ses tonu ve yorumuyla okuduğu, ünlü şair Ataol Behramoğlu’nun "Yaşadıklarımdan Öğrendiklerim" adlı  şiiriyle başladı. Ardından grup, çok yakında kaybettiğimiz ünlü besteci Melih Kibar’ın anısına "İşte Öyle Bir Şey" adlı şarkıyla konserine başladı. Sonra grup, Aydın Bilgiç’in solistliğinde sırasıyla: Yeni Türkü’den "Bana Bir Masal Anlat Baba", Özdemir Erdoğan’dan "Pervane", Fikret Kızılok’tan "Zaman Zaman", Grup Gündoğarken’den "Yaz Bulutları", Yeni Türkü’den "Aşk Yeniden", "Hiç Kimsenin Yağmurun Bile" şarkılarını izleyicilerin alkışlarıyla eşlik etmesiyle konserini sürdürdü.

Daha sonra gruptan Özkan Kef’in solistliğinde, Yeni Türkü’den "Vira Vira Demir Aldı Dünya", Ezginin Günlüğü’nden "Sigaramın Dumanına", Levent Yüksel’den "Yedi Tepe" ve "Med-Cezir" adlı şarkılarla yine Aydın Bilgiç’in solistliğinde Leman Sam’dan "Kıyamam Sana”, MF֒den “Yandım Yandım”, Grup Gündoğarken’den “Hayallerimi Bırak”, Grup Merdiven’den “Oyalama Oyalama Yar”, İlhan Şeşen’den “Tombalak Tomurcuk”, Yeni Türkü’den “Olmasa Bir Tanem”,adlı şarkıları seslendirildi. Bu şarkılardan, emekli olmuş ve yalnızlığa gömülmüş bir yaşlı çiftin hikayesini anlatan “Tombalak Tomurcuk” eserin, özellikle orta yaşlı izleyiciler tarafından derin bir duygusallık içinde dinlendiği gözlerden kaçmadı.

Grubun gitarist ve vokalistlerinden Ulaş Çabuk, Bülent Ortaçgil’in “Hiç Sorma” adlı parçasını seslendirdi. Daha sonra Özkan Kef, İlhan Şeşen’den “Son Zamanlarda Yaptıklarıma”, Yeni Türkü’den “Yedikule Zindanında”, “Aman Cevriye Hanım” ve “Telli Turna”, adlı eserleri seslendirdi. Grup, son olarak MF֒den “Arayıp Sormasan da” adlı şarkıyı, izleyicilerin coşkun alkışlarıyla konserine son verdi. Ancak, izleyicilerin ısrarlı alkışlarıyla son kez sahneye gelen Konservatuar Modern Müzik Grubu, BİS yaparak merhum Melih Kibar’ın “İşte Öyle Bir Şey” şarkısıyla konserini bitirdi.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 11:58:15
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 17:05:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?