5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Okul hasretini böyle giderecek

Balıkesir’de, imkansızlıklar sebebiyle ilkokula gidemeyen bir işadamı, Anadolu Lisesi yaptırmak için protokol imzaladı. Balıkesir, Sırrı Yırcalı ve Rahmi Kula Anadolu Liselerinden sonra şimdi de Gülser-Mehmet Bolluk Anadolu Lisesi’ne kavuşuyor.

Balıkesirli işadamı ve dershane sahibi Mehmet Bolluk’un Milli Eğitim Bakanlığı’na yaptığı müracaat onaylanınca, valilikte okul inşaatıyla ilgili protokol imzalandı. Gaziosman Paşa Mahallesi’ne yapılacak olan okulun 24 derslikli olacağı, içinde spor komplekslerinin bulunacağı bildirildi.

Okul projesinin kısa sürede tamamlanıp inşaata başlanacağı kaydedildi. Vaktiyle köylerinde okul olmadığı için ilkokula gidemediğini belirten Mehmet Bolluk, ticari hayatta başarı elde ettikten sonra dershaneler açtığını, ancak uzun yıllardan beri Balıkesir’e bir Anadolu Lisesi yaptırma hayalini kurduğunu söyledi.

Bolluk’u tebrik eden Vali Atıl Üzelgün, "Hayırsever yurttaşlarımızın bu konularda duyarlı olması çok güzel. Bolluk’un bu yatırımı bize onur verdi. Bunu teşekkür ile taçlandırmak istiyorum. Kentimiz için hayırlı olsun" dedi.

Vali Üzelgün, Avrupa Birliği sürecinde Anadolu Liselerinin çok önem kazandığını belirtti. Gülser-Mehmet Bolluk Anadolu Lisesi okul inşaatıyla ilgili resmi protokol, Vali Atıl Üzelgün, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Binay ve hayırsever Mehmet Bolluk tarafından birlikte imzalandı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2005 Salı 01:37:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?