5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Ormancı açlık grevine başlıyor

Çevre ve Orman Bakanlığı’na bağlı kurumlarda çalışanlara çevre tazminatı verilmesini öngeren kanun teklifinin Adalet ve Kalkınma Partili üyelerin ret oyuyla Meclis Çevre Komisyonu’ndan geçmemesine tepki gösteren Türk Tarım, Orman ve Gıda Sendikası Balıkesir-Çanakkale Şubesi Başkanı Hüseyin Yurdakul, gerekirse açlık grevine başlayacaklarını söyledi.

Yurdakul, kanun tasarısının Ak Partililer tarafından Meclis’e sunulduğunu, ancak çıkarılmasına da yine Ak Parti’nin engel olduğunu ileri sürerek, "Hükümet, IMF’den korktuğu için tasarıyı kabul etmedi. Ak Parti bunu hep yapıyor. Önce adım atıyor, sonra geri çekiyor" dedi.

Çevre tazminatının maliyeye ek yük getirmeyeceğini savunan Yurdakul, "Tazminat döner sermayeden ödenebilir. İş kurumları, maliye, SSK, müzeler ve meteorolojide çalışanlar tazminatlarını aldı. Yanlızca tarım ve ormanda çalışanların maaşları düşük kaldı. Orman ve Çevre Bakanlığı, kendi çalışanlarına sahip çıkarak, tazminatın ödenmesi için baskı yapmalıdır. Tasarının kanunlaşması için gerekirse açlık grevine gideceğiz. Bütün sendikacılar Ankara’da haklarını aramalı" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2005 Pazartesi 13:47:48
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 11:57:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?