5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

OSB, demiryolu ile limana bağlanıyor

Balıkesir Garı çalışanlarının geleneksel lokma hayrı ilgi gördü. Tren garında gerçekleşen lokma hayrında, çalışmalar hakkında bilgiler veren TCDD İzmir Bölge Müdür Yardımcısı Selim Koçbay, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılacak yükleme istasyonunun Türkiye’de 2 limana bağlantılı ilk istasyon olacağını belirterek, "İstanbul, Ankara ve Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde sürdürülen hızlandırılmış tren projesi üzerinde Almanya’dan bir bilimsel heyet geldi ve çalışmalarını sürdürüyor. Projeler 1 ay içinde sonuçlanacak" dedi.

Koçbay, Balıkesir OSB’deki "Gökköy Garı"nın Belediye Başkanlığıyla yapılan protokol çerçevesinde OSB’ye hizmet vereceğini, çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.

Gökköy Garı’nın Türkiye çapındaki OSB’ler arasında 2 limana bağlı tek yükleme istasyonu olacağının altını çizen Koçbay, "Hızlı ten, hızlandırılmış tren diye tabir edilen trenlerin ismi medyada yanlış lanse ediliyor. Bir trenin hızlı veya hızlandırılmış sıfatına girebilmesi için saatte 160 kilometrenin üzerinde seyretmesi gerekir. Bu nedenle trenlerimizin ismi ekspres trendir. Fakat, bu ekspres trenlerimiz son teknoloji ile donanımlı olduğu için bilinen ekspres trenlerimizden çok farklı. İstanbul, Ankara ve Bandırma’da sürdürülen ekspres tren projelerinin tamamlanması için çalışmalar sürüyor. Şu anda Almanya’dan gelen Bilimsel bir Heyet ekspres tren projelerini inceliyor. Projelerimizin 1 aya kadar sonuçlanacağını tahmin ediyorum" diye konuştu.

TCDDY Balıkesir Gar personelinin bu yıl 8. defa yaptıkları lokma hayrı, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. İzmir ve Balıkesir’den bir demiryolu yetkilisinin de katıldığı hayrın masrafları gar çalışanlarının aralarında topladıkları paralar ile karşılandı. Yaklaşık 4 bin vatandaşa dağıtılan lokmalar kısa sürede tüketildi. Cuma günü de, Siteler Camii’nde cuma namazı öncesi tüm TCDD personeli için mevlit okutulacağı öğrenildi. İstasyondaki hayırda, vatandaşlara lokmalarla birlikte Kristal Kola ürünleri ikram edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2005 Perşembe 17:27:15
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 19:26:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?