5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Sahte bilete ilginç önlem

Son günlerde sahte milli piyango biletlerinin ortaya çıkmasıyla satışları azalan bayiler, biletlerinin orijinalliğini ispatlayabilmek için ilginç yöntemler geliştirdi. Bu yöntemlerden en ilginç olanı ise, 'ışık' kontrölü.

Bandırma’da seyyar milli piyango bayiliği yapan Nejdet Poyrazoğlu, müşterileri çekebilmek için çareyi tezgahına sahte biletleri ayırt edebilen ışıklı sistem kurmakta buldu.

Poyrazoğlu, "Biletlerimiz ışık kontrollüdür" yazısını tezgahına asarak, kendi güvenlik tedbirlerini halka duyuruyor. Sattığı her bileti önce müşterinin gözü önünde ışığa tutan Poyrazoğlu, bu yolla sahte biletlerin kolayca anlaşıldığını söylüyor.

Sahte piyango haberleri çıkınca vatandaşın güveni kalmadığı için bilet satışlarının azaldığını belirten Poyrazoğlu, "Işıkla biletin orijinallik kontrolünü yapınca işlerimiz açıldı. Ancak yine de geçen seneye göre elimizde çok sayıda bilet kaldı. Bandırma’da sahte bilet kesinlikle kimsede yok. Biz bütün seyyar bayiler zaten birbirimizi tanıyoruz ve Piyango İdaresi’nin verdiği kimlik kartlarımız devamlı yakamızda asılı duruyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 16:24:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?