5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Sür: Seka'da garip işler oluyor

CHP Balıkesir Milletvekili Orhan Sür, Selüloz-İş Sendikası’nın başvurusu üzerine, "Kamu yararı gözetilmediği" gerekçesiyle satışı iptal edilen SEKA Balıkesir Kağıt Fabrikası’nda garip işler olduğunu ileri sürdü.

Milletvekili Sür, CHP Balıkesir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, 13 Mayıs 2003 tarihinde Albayraklar Şirketi’ne 1.1 milyon dolara satılan SEKA Balıkesir Kağıt Fabrikası’nın mahkeme kararı doğrultusunda geri teslim alınması gerektiğini söyledi.

Sür, SEKA’nın özelleştirilmesinin ardından bir çok malının satıldığını ve satılmaya devam edildiğini ileri sürerek, "SEKA’da hala bir şeyler alıp götürülüyor. Bunun ne olduğunu kimse bilmiyor. Geçen hafta fuel-oil tankerlerini fabrikadan çıkarken görüntüledim. SEKA Genel Müdürü’nü aradığımda, (Bizim orada akaryakıtımız yok) karşılığını verdi. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’na durumu bildirdim. Jandarmaya (yakıt tanklarının dibinde biriken atık tortuların taşındığı) söylenmiş. Bunu inandırıcı bulmuyorum. İdare, tapu iptal davası açtı, yargı süreci başladı, ama hala içeriden bir şeyler çıkarılıyor" dedi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na (ÖİB) yönelttiği sorulara net cevaplar alamadığını kaydeden Sür, 2000 dönüm arazisi ve 168 lojmanıyla birlikte bütün olarak satılan SEKA için sadece "tapu iptal davası" açılmasını eleştirerek, "İdarenin, satışın iptaliyle ilgili verilen yargı kararından sonra ihtiyati tedbir kararı aldırması gerekiyordu. ÖİB bunu yapmadı. Tesisler hala Albayraklar Şirketi’nin inisiyatifinde. Çünkü, satış işleminin iptali ve mahkeme kararıyla yapılan tespitten sonra şirket, 1 dozer, 1 greyder ve 1 adet itfaiye aracını 15 milyar lira karşılığında Balıkesir Belediyesi’ne satılmış. Bu satışlar bile iyi niyet olmadığını göstergesidir. Acaba birileri (Sen devam et kardeşim. Öyle de olsa, böyle de olsa burası senin olacak) garantisi mi verdi? Maliye Bakanımız sayın Kemal Unakıtan’a defalarca sordum. Hiçbirine cevap alamadım. Sayın bakan Meclis kürsüne çıkarak halkın kafasındaki soru işaretlerini ve kaygıları ortadan kaldıracak açıklamaları yapmalıdır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2005 Salı 17:08:44
Güncelleme :1 Nisan 2005 Cuma 19:46:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?