5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

'Sürgü 5'e 2 tutuklama

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’nın, Burhaniye’nin Pelitköy Belediyesi’nde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla gerçekleştirdiği, "Sürgü 5" operasyonunda, bugün adliyeye çıkarılan 7 şüpheliden 2’si tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığı’ndan verilen bilgiye göre, bir süre önce isim ve imzayla gelen bir ihbar mektubundaki iddialar üzerine harekete geçen jandarma istihbarat timleri, Pelitköy Belediyesi’nde zimmet, irtikap, yolsuzluk vs. gibi cürümlerin işlendiğini belirledi.

Yapılan tespitlerin ardından, Balıkesir Valiliği’nin bilgisi dahilinde Burhaniye Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan izin ile belediyeye bir operasyon gerçekleştiren jandarma ekipleri, çok sayıda belge ve evraka el koymuş, başta Belediye Başkanı Hüseyin Kayacık olmak üzere bir kısmı memur çok sayıda çalışanın ifadelerini almıştı.

"Sürgü 5" kodlu operasyonun ilk ayağında bugün adliyeye çıkarılan 7 şüpheliden belediye tahsildarı Hüseyin Kobak ile belediyenin eski muhasebe müdürü Mehmet Sümer zimmet suçundan tutuklandı. Diğer 5 kişi ise, serbest bırakıdı. Soruşturma kapsamında hafta sonu 6 şüphelinin daha adli mercilere sevk edileceği, tahkikatın geniş çaplı olarak sürdürüldüğü bildirildi.

Jandarmanın kamuoyunda yankı uyandıran operasyonlarından biri olan "Sürgü 5" operasyonuyla ilgili rahatsızlığını dile getiren CHP Balıkesir Milletvekili Ali Kemal Deveciler, jandarma hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, ayrıca konuyu meclise taşıyarak İçişleri Bakanlığı’na da bir soru önergesi sunmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2005 Perşembe 13:29:04
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 11:56:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?