5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Tatilciler belediyeyi bastı!

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk Beldesi'nde deniz kirliğini protesto eden tatilciler belediyeyi bastı. 'Temiz deniz', 'Altınoluk bizim' sloganları ile Özdemir Sitesi'nden Altınoluk Belediyesi'ne kadar 3 kilometre yürüyen tatilciler, yol boyunca vatandaşlardan da destek istedi.

Bazı vatandaşlar ilgi göstermezken, bazıları da mayolu ve şortlu halde eyleme katıldı. Gurbetçi Hüsnü Aydın, denizin içi kadar kumsalın da çok fazla kirli olduğunu belirterek, "Ben tatile geliyorum, ama burada çöp toplamak zorunda kalıyorum. Sigara izmaritleri, pet şişeleri, kağıt parçalarını toplamaktan bıktım" dedi.

Denizin kirliliği yüzünden gözlerinden rahatsızlandığını söyleyen Servet Tarı ise, "Denizdeki pislikler sebebiyle gözlerim alerji oldu. Kendim girmediğim gibi çocuklarımın ve yakınlarımın denize girmelerine mani oluyorum" diye dert yandı.

Tatilci Hüseyin Erbaş da, ishal olduğunu ve günlerdir tedavi gördüğünü belirterek, sahilde kolera tehlikesi olduğunu ileri sürdü. Tatilciler, deniz içinde insan pislikleri bile bulunduğunu ifade ederek, "Arıtmanın tam kapasite çalıştırılmadığı söyleniyor. Ayrıca tur tekneleri de pisliklerini denize döküyor. Yetkilerin buna engel olmazı lazım" diye konuştu.

Atatürk Anıtı önünde toplanan kalabalık, daha sonra belediyeye gitti. Altınoluk Belediye Başkanı İsmail Aynur ile görüşmek isteyen tatilcileri, Aynur'un danışmanı İsmail Tezek karşıladı. Tezek, tatilcilerin şikayetlerini dinleyerek, başkana ileteceğini söyledi. Tezek, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı'nın sahilden aldığı numunelerin temiz çıktığını savundu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2005 Perşembe 16:05:28
Güncelleme :28 Temmuz 2005 Perşembe 16:08:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?