5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

TOKİ'nin konutları satılıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Balıkesir merkezde yapacağı 792 dairenin, ay sonunda satışa sunulacağı açıklandı.

Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur, her biri için 2 tip ödeme takviminde 8, 9 ve 10 yıl vadeli seçeneklerin bulunduğu konutlardan almak isteyen, şartnamede yer alan koşullara uygun vatandaşların, 27 Haziran-14 Temmuz 2005 tarihleri arasında Türkiye Halk Bankası şubelerine yatıracakları 2 bin YTL (2 milyar lira) yatırdıklarına dair dekont ile birlikte, Balıkesir Belediye Başkanlığı’ndan verilecek başvuru formunu alarak, taleplerini yapabileceklerini bildirdi.

Müracaatların ardından 16 Temmuz 2005 tarihinde kura çekiminin yapılacağı, konutların şartnameye göre, kura çekiminden 14 ay sonra anahtar teslimi olarak teslim edileceği belirtildi.
Uğur, 16 Temmuz 2005 tarihinde kapalı spor salonunda noter huzurunda yapmayı düşündükleri kura çekiminde, kura çeken vatandaşların doğrudan tercih hakkı da olacağını söyledi. Müracaatta konut sayısını aşan bir talep olmadığı takdirde daireler başvuru sırasına göre yine tercih haklı olarak teslim edilecek. Belirlenen ödemelerdeki fiyat artışlarının ise 2006 yılından itibaren memur maaş zammı oranında yapılacağı vurgulandı.

Belediye Başkanı Sabri Uğur, dünya standartlarındaki kalitenin kullanıldığını özellikle vurguladığı toplu konut inşaatlarıyla ilgili yayılan söylentilerin maksatlı olarak çıkarılmış asılsız dedikodulardan ibaret olduğunu belirtti. Toplu konut inşaatlarının depreme dayanıklı, ilgili yönetmeliklere göre her türlü etüt vb. işlemleri yapılmış, radyan temel ve tünel kalıp sistemlerinin kullanıldığı inşaatların, Balıkesir’de bir eşinin daha bulunmadığına dikkat çeken Başkan Uğur, "Burada söylemek istemediğim bazı şeyler var. Sektörde çeşitli söylentiler ortaya atılmış, maksatlı bunlar. Ama böyle bir endişesi olan varsa, daire almasın. Zaten fazlasıyla talep var. İstemeyen almaz" şeklinde konuştu.

Balıkesir merkez toplu konut uygulaması kapsamında birinci etap 792 konut satış takvimi belli olurken, ikinci etap toplu konutlar için 240 dönümlük bir alanın daha TOKİ’ye tahsis edildiği, 2. etap birinci kısımda yer alan bin 250 konuttan alt gelir grubuna ait 750’si için (2+1, 67-76 metrekare) 7 Temmuz 2005 tarihinde ihale yapılacağı, geriye kalan konutların da 11 temmuz 2005 tarihinde ihale edileceği bildirildi. Bu konuda yapılan spekülasyonlara kulaklarının kapalı olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Uğur, "Toplu konut bölgesi tamamlandığında, asgari 11 bin nüfuslu bir ilçe gibi olacak. Vatandaşlarımız bize güvensin" dedi.

Şartları uygun olan Balıkesirli her Türk vatandaşının müracaatlarını, Türkiye’nin her tarafından Halk Bankası şubeleri aracılığıyla TOKİ’ye yapabileceği hatırlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2005 Perşembe 16:23:12
Güncelleme :15 Temmuz 2005 Cuma 20:34:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?