5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Üniversitede kameralı takip

Türkiye’de üniversiteler arasında ilk kez Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Edremit Meslek Yüksekokulu’nda (EMYO) kurulan kameralı güvenlik sistemi, düzenlenen mezuniyet töreninde açılarak hizmete sokuldu.

Edremit Meslek Yüksekokulu’nun 10. mezuniyet töreninde kameralı güvenlik sistemiyle, Körfez bölgesinde bulunan yüksekokulları arasında bulunan tek kütüphanenin açılışı yapıldı. EMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sakin Varlı Vural, 7 güvenlik kamerası bulunduğunu ve sınıflar, laboratuarlar, bahçenin 24 saat süreli olarak izlendiğini söyledi.

Türkiye’de üniversiteler arasında ilk kameralı güvenlik sistemin yüksekokulda kullanıldığını kaydeden Vural, "Kameralı sistemde norşin detektörü, hareketi tespit ettiğinde hemen kameralar sisteme giriyor. Sınıflarda bulunan kameralar nedeniyle, özellikle sınavlarda öğrencilerin başında görevli bulundurmak gerekmiyor. Öğretim görevlileri sınav zamanında başka işlerini yapabiliyorlar. Laboratuar, bilgisayar odalarından öğrenciler görevli olmadan yararlanabiliyorlar" dedi.

Hacıoğlu da yapılan sistemin yararlı olduğunu ve üniversitenin diğer fakülte ve yüksekokullarında uygulanması için çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Ayrıca kütüphane açılışında da Hacıoğlu, Balıkesir Üniversitesi’nin teknoloji ve bilgi kaynaklarını en iyi şekilde ve geniş kapsamlı değerlendiren üniversite olduğunu belirterek, "Türkiye’de büyük üniversitelerinde yer aldığı 20 üniversitede bulunan, dünyadaki tüm kitap ağına elektronik ortamla ulaşabilen programa sahibiz. Tüm fakülte, yüksekokulları, online sistemle bu sisteme bağlı. Programın maliyeti 10 bin dolar. Hem teknolojiden yararlanırken hem de dünyadaki tüm bilgi, eğitim kaynaklarından yararlanma olanakları bulunmaktayız" diyerek, hazırlanan kütüphaneden dolayı da yüksek okul yönetimine teşekkür etti.

Okul bahçesi önünde düzenlenen mezuniyet töreninde, Bilgisayar Teknolojileri ve Programcılık Bölümü’nden 35, Makine Teknikerliği Bölümü’nden 118 olmak üzere mezun olan toplam 153 öğrenciye mezuniyet belgeleri verildi.

Törende konuşan Hacıoğlu, yüksekokuldan mezun olan öğrencilerin istihdam sorunu bulunmadığını kaydederek, "Avrupa’da yüzde 65’i mesleki eğitim görüyor, bizde ise yüzde 35’i mesleki eğitim görüyor" açıklamasında bulundu.

Üniversitenin öğrenci sayısının 22 bin olduğunu ve hedeflerinin bu sayıyı 25 bine çıkarmak olduğunu ifade eden Hacıoğlu, "5 fakülte, 4 yüksekokulu, 4 enstitü bulunmakta. Özellikle Edremit Meslek Yüksekokulu’nda bulunan Zeytincilik Enstitüsü ile Gönen’de bulunan Jeotermal Enstitüsü, Türkiye’de yalnızca Balıkesir’de bulunan enstitüler. Bu nedenle ayrı bir özellik taşımaktadır. Enstitüler bulundukları yöreye katkı sağlamakta. Zeytin Enstitüsü, zeytin üreticilerine hem bilgi hem de teknoloji yönünden destek olacak, hizmet verecektir" şeklinde konuştu.

Hacıoğlu, Balıkesir Üniversitesi’nin Balıkesir’e 400 milyon YTL ekonomik katkısı bulunması yanında, kültürel, sanatsal ve bilimsel yönden de katkı sağladığını söyledi.

Törende dereceye girenlere ödülleri verilirken, katkılarından dolayı Edremit Kaymakamı Ekrem Büyükata ve Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey’e birer plaket verildi. Sevinçle hüznü bir arada yaşayan öğrenciler, 2 yılı birlikte paylaştıkları arkadaşlarından ayrılmakta güçlük çekerken, göz yaşlarına engel olmadı. Törende ayrıca, üniversiteli öğrencilerden oluşan müzik grubu mini bir konser verirken, havai fişek gösterisiyle mezuniyet coşkusu renklendi.

Törene, Rektör Necdet Hacıoğlu, Edremit Kaymakamı Ekrem Büyükata, Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, Kadıköy Belediye Başkanı Sezgin İnan, dekanlar, öğretim görevlileri, kamu daire amirleri ve çok sayıda öğrenciyle yakınları katıldı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2005 Pazar 15:12:07
Güncelleme :14 Haziran 2005 Salı 16:33:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?