5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Yavuz tulum çıkardı

Balıkesir Ticaret Odası’nın (BTO) bugün yapılan seçimlerinde yarışan 2 listeden mevcut başkan Mahmut Yavuz’un BTO Meclis Başkanı Erhan Ortaköylü ile birlikte çıkardığı liste, odaya bağlı 11 meslek komitesinde yapılan seçimlerde üyeliklerin tamamını kazandı.

Mahmut Yavuz, bugünkü seçim sonucuyla tekrar güven tazelerken, AK Parti tarafından desteklenen MÜSİAD Başkanı Şenol Durmuş’un birlikte aday olduğu Mithat Okuyucu’ya karşı zaferini ilan etmiş oldu.

BTO’da sabah başlayan seçimler saat 17.00’de tamamlandı. Gıda ve Tarım Ürünleri (1. Grup), Hayvancılık ve Hayvan Ürünleri (2. Grup), Mensucat, Giyim, Mobilya ve Dayanıklı Tüketim Maddeleri (3. Grup), Mali Kuruluşlar, Sigortacılar ve Kuyumcular (4. Grup), Madencilik, Petrol ve Nakliyat (5. Grup), İnşaat, Bayındırlık ve Yapı Kooperatifleri (6. Grup), Toplum Hizmetleri ve Kişisel Hizmetler (7. Grup), Gıda Maddeleri İmalatı ve Ticareti (8. Grup), Sağlık ve Hizmet Kuruluşları (9. Grup), Orman ve Deri Ürünleri İmalatı ve Satışı (10. Grup) ile Oto, Metal Eşya, Makine ve Gereçleri Sanayi (11. Grup) olmak üzere toplam 11 meslek komitesindeki seçimlerin sonunda Mahmut Yavuz-Erhan Ortaköylü listesi toplam bin 1176 oy alırken, Mithat Okuyucu - Yenol Durmuş’un listesi ise 466 oyda kaldı. Tüm meslek komitelerinde tulum çıkaran BTO Başkanı Mahmut Yavuz, tekrar güven tazelerken, 31 kişilik BTO Meclisine Yavuz’un grubu girdi. BTO Meclisi, yasal süre beklendikten sonra kendi bünyesinde Mahmut Yavuz’un başkanlığındaki 9 kişilik yönetim kurulu üyesini seçecek. Yeni BTO yönetimi 4 yıl görev yapacak.

Öte yandan, Balıkesir Sanayi Odası’nın ardından dün yapılan Balıkesir Ticaret Borsası seçimlerinde de mevcut başkan Faruk Kula AK Parti’nin desteklediği rakibi Talat Ocak’ı büyük bir farkla ekarte etti. 155 üyenin kullandığı oyların 121’ini Faruk Kula, 33’ünü ise Talat Ocak aldı. Böylece Balıkesir’deki Sanayi, Borsa ve Ticaret odalarında başlayan organ seçimlerinin başında BSO’da Rona Yırcalı rakipsiz kalırken, Ticaret Borsası’nda Faruk Kula ve BTO’da Mahmut Yavuz, AK Partili rakipleri karşısında tulum çıkararak başkanlık koltuklarını korumasını bildi. Oda başkanları, iş alemi tarafından tebrik yağmuruna tutuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2005 Cuma 16:15:28
Güncelleme :9 Mart 2005 Çarşamba 16:23:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?