5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Zeytinyağı Fransız'ı hayran bıraktı

Fransa’nın Annecy kentinde düzenlenen ’’Afiyet Olsun Kültür ve Gastronomi Festivali’’nde tanıtılan Tariş Zeytinyağı, en çok ilgi gösterilen ürün oldu.

Mutfak Dostları Derneği Başkan Yardımcısı Sevim Gökyıldız’ın, kişisel gayretleriyle bu yıl 3.’sü düzenlenen festivale, Tariş Zeytin, Kavaklıdere, Karaköy Güllüoğlu ve Kurukahveci Mehmet Efendi sponsor oldu. T

ürk yemekleri, şarapları, zeytinyağları ve kültürünün aktarılacağı festivalinde, Tariş Zeytinyağlarıyla yapılan Türk yemekleri tadımı yapılacak. Tariş Zeytinyağları Fransız işadamları ve yazarlarının katılacağı degüstasyonla da Tariş zeytinyağları not alacak.

Tariş’in İncecik, İlk-el, Eskisi gibi ve Milas yağlarıyla 2 gün sürecek degüstasyonda, yağların beğeni dereceleri de Fransız damağında ölçümlenebilecek. Fransa’nın Annecy Gölü kıyısında bulunan L’Imperial Palace Oteli’nde yapılacak olan festivalde, ayrıca Tariş markalı 13 farklı zeytinyağı, 4 çeşit zeytin, 5 çeşit zeytinyağlı sabun ve 6 farklı gurme ürünü de sergilenecek.

Gökyıldız, Türk ve Akdeniz mutfaklarının Fransa’da tanıtımına yönelik yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı Güney Fransa Mutfakları Konservatuarı Birliği’nin onur üyeliğine layık görülmüştü.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2005 Çarşamba 13:32:49
Güncelleme :1 Nisan 2005 Cuma 16:53:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?