5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Ziraat Odaları'ndan AKP'ye tepki

Balıkesir’deki Ziraat Odası başkanları, ortak bir basın açıklaması yaparak AK Parti İl Teşkilatı’na tepki gösterdi. Sami Sözat, Zekai Kafaoğlu ile Şükrü Güneş’in odalarını hedef alan söylemlerinden dolayı üzüntü duyduklarını ifade etti.

AK Parti İl Başkanı Zekai Kafaoğlu ile Merkez İlçe Başkanı Şükrü Güneş’in kendilerine yönelik eleştirilerine Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu üyeleriyle birlikte cevap veren, Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, AK Parti hükümetinin kendilerini muhalefet olarak gördüğünü, amaçlarının çiftçilerin mevcut haklarını korumak ve önlemek olduğunu belirterek, iktidar partisinin bundan gocunmaması gerektiğini söyledi.

Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrasında kurul üyesi oda başkanlarıyla birlikte basın toplantısı yapan Sami Sözat, Zekai Kafaoğlu ile Şükrü Güneş’in odalarını hedef alan söylemlerinden dolayı üzüntü duyduklarını ifade etti. Sözat, "Bizimle ilgili verdikleri ’Odaların görevi aidat toplamak değildir’ şeklindeki beyanatlarını talihsiz bir beyan olarak değerlendiriyoruz. Bulundukları ortamın havasına kapılarak bazı ithamlarda bulunmak da iktidar partisinin bir il başkanına yakışmaz. Meslek odalarının tümünde olduğu gibi bizim üyelerimizde belirli miktarlarda aidat ödemek durumunda. Odaların üyelerinden alacakları aidat miktarları 12 Ocak 2005 tarihli 25698 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren tebliğ ile belirlenmiştir. Bu belirlemeden sonra hiçbir odanın başkanının kendi inisiyatifini kullanarak aidat miktarını belirleyecek durumu kalmamıştır. Peki, bizi eleştiren İl Başkanı veya Merkez İlçe başkanları ne kadar aidat ödemektedir?" dedi.

AK Parti İl Başkanı Dr. Zekai Kafaoğlu ile Merkez İlçe Başkanı Avukat Şükrü Güneş’in, "Siz çiftçilerin Doğrudan Gelir Desteği’ne ortak mısınız?" şeklindeki eleştirilerine de, "2004’de verilmesi gereken Doğrudan Gelir destekleri halen verilmedi. Önce çiftçilere verilmesi gereken bu destekler verilsin, sonra bize ortak olup olmadığımızı sorsunlar" diye cevap veren Sözat, tarımın 2005 yılının gündemine bomba gibi düştüğünü söyledi.

Tarım konusunun 2005 yılının ilk aylarına damgasını vurmasını da değerlendiren Sözat, "Hükümetin tarım konusunu bu derece önemle ele alması, bizim 2.5 yıldır yaptığımız tenkitlerin haklılığını, önerilerin ne derece yerinde olduğunu ortaya koymuştur. Bu süre içinde tarım hep enflasyonun günahkarı olarak gösterildi. Peki durum böyle ise 2.5 yıl neden kaybedildi? Bize proje üretmiyor diyorlar, peki siz hangi projemize destek verdiniz? Bizi bu söylemlerimizden dolayı muhalefet olarak kabul ediyorsanız, niye gocunuyorsunuz? Biz çiftçilerimizin haklarının zayi olmaması için çalışıyoruz. Bizler üyelerimize ve üreticilerimize karşı sorumluluklarını iyi bilen insanlarız. Bizi ilgilendiren konularda ağzımızı kimse fermuarlayamaz, susturamaz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2005 Çarşamba 12:13:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?