5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Altıeylül İlköğretim Okulu'nun büyük başarısı

Balıkesir'de, Altıeylül İlköğretim Okulu'nun, "Comenius 1 Okul Ortaklıkları" projesi için geliştirdiği 5 projenin tamamı, Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edildi. Merkez, 5 projeden 2'sine mali destek verirken, bütçe imkanları sebebiyle diğer 3 projeyi de sıraya koydu.

Konuyla ilgili bilgi veren Okul Müdürü Mehmet Eroğlu, Socrates/Comenius Okul Ortaklıkları Programı ile ilgili 1 Şubat 2005 tarihinde internetten proje başvurusunda bulunduklarını, hazırladıkları toplam 5 projenin 2'si mali destekli olmak üzere hepsinin de kabul edildiğini söyledi. AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Socrates Programları Genel Koordinatörü Dr. Hamit Ersoy imzasıyla gönderilen resmi yazıda, okulun, "The 21st Century Enviroment" (21. Yüzyıl Çevresi) konulu projesinin AB eğitim ve Gençlik Programları Merkezi yönlendirme ve İzleme Komitesi tarafından kabul edilerek ulusal ajanslar arası müzakere sürecine dahil edildiği, bu sürecin proje ortağı olan okulların ülkelerindeki ulusal ajanslarla karşılıklı görüşmelerin yapıldığı ve proje ortaklık yapısının kesinleştirildiği süreç olduğu bildirildi.

Altıeylül İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Eroğlu, ikinci projeleri olan, "Biz Kimiz? Kültürel Farklılık ve Avrupa Vatandaşlığı" konulu projelerinin de mali destek sözleşmesine dahil edilen ikinci proje olduğunu söyledi. İngiltere'nin koordinatörlüğündeki projede Türkiye (Altıeylül İlköğretim Okulu), Almanya, İtalya, Romanya, Galler ve Polonya ülkeleri eşleşti.
AB Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı'nın proje başına bin 500 Euro mali destek verdiği, 3 yıl sürecek olan proje uygulamasında tüm masrafların da AB fonundan karşılanacağı bildirildi. Yakın bir zamanda Avrupa ülkelerinin hayata geçireceği Altıeylül İlköğretim Okulu'nun projesi 26 sayfadan oluşuyor. Proje kapsamında bu ay Kuzey İrlanda'ya gidileceğini açıklayan Mehmet Eroğlu, kişi başı günlük 165 Euro harcırah ve 4 bin 980 Euro'luk ödenek ayrıldığını, Okul Çevre Timi'nde görevli öğrencileri de projeye dahil ettiklerini söyledi. Eroğlu, "Biz kendi sektörümüzde Türkiye'de bir ilke imza attık. Bunun gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Uygulanabilir bilimsel projelerimizle Türkiye'yi Avrupa'da temsil etmeye devam edeceğiz. Projelerimiz devam edecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 07:56:07
Güncelleme :21 Eylül 2005 Çarşamba 08:00:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?