5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Balıkesir'e fakülte

Türkiye'de 15 yeni üniversite kurulması ile ilgili olarak Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda bugün görüşülen kanun tasarısına, Balıkesir AK Parti Milletvekili Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Sekreteri Ali Aydınlıoğlu tarafından verilen önerge ile Balıkesir'e tıp fakültesi kurulması konusu kabul edilerek, komisyondan geçti.

Ali Aydınlıoğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Balıkesir AK Parti Milletvekilleri Sayın Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e Balıkesir'in tıp fakültesine ihtiyacı olduğunu, 1 milyon 250 bin nüfusu ile sosyal, ekonomik, kültürel ve toplumsal yönden gelişmiş bir il olduğunu, Balıkesir Üniversitesi'nin 5 fakültesi, 24 bin öğrencisi ve yeni üniversite kampus alanı ile acilen tıp fakültesine ihtiyacı olduğunu, sağlık kuruluşları bakımından zengin bir il olduğunu, hekim sayısı bakımından ülke ölçülerinin üzerinde bulunduğunu belirtmiştik" dedi.

"Sayın Başbakan bu konuya sıcak baktı" diyen Ali Aydınlıoğlu, "Bu konu Milli Eğitim Komisyonu'nda kabul edilmiş ve komisyondan geçmiştir. Bu kararın alınması ile hemşehrilerimiz, Bursa Uludağ Tıp Fakültesi ve İzmir Ege Üniversitesi yerine Balıkesir Tıp Fakültesi'nde tedavi hizmeti alacaklar ve Balıkesir'imiz tıp alanında büyük bir ilerleme kaydetmiş olacaktır.

Ve Balıkesir'imiz öğrenci ve hocalarıyla bu konuda daha sağlıklı günlere gidecek ve büyük bir gelişme kaydetmiş olacaktır. Ayrıca ilimize yeni kurulacak olan tıp fakültesi ile yeni bir enerji ve hareketlilik, sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel bir gelişme meydana gelecek, ilimizin kalkınmasına çok önemli katkılar sağlayacaktır. Konunun gündeme getirilmesinde ki yoğun gayret ve çalışmalarımızda konuyu gündeme getirerek, bizlere her türlü desteği veren tüm kurum ve kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine, kıymetli basınımıza ve Balıkesirliler'e teşekkür ve şükranlarımızı arz ederken, tıp fakültesinin Balıkesirli hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 03:08:26
Güncelleme :2 Aralık 2005 Cuma 03:27:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Erdem SALIN IP: 81.215.101.xxx Tarih : 7.12.2005 15:10:18
Yüksekova'nın 'Laila'sı Derinden, derinden "Diyarbakır yoluna/bu saadet boşuna/belalım" şarkısının nameleri geliyor... Kapıya yaklaştıkça müzik daha da belirginleşiyor... Mekanın adı 'Laila. Yüksekova'nın 'Laila'sı. Bölgedeki tek gazino. Tesis Kaymakamlığa ait. 3 yıl önce Kaymakam Ali Murat Kayhan'ın özverili girişimleri sonucu inşa edilmiş.Yaşanan olaylardan dolayı işlerin düşmesinden yakınan gazinonun sahibi Kinyas Öner, 7 ay önce açmış gazinoyu. "İsim koymadık ama herkes 'Laila dedi adı da öyle kaldı" diyor. Olaylardan önce sabahın ilk ışıklarına kadar açık olan gazinosunu artık gece kapattığını anlatıyor. Ergun AKSOY - Kadir ERCAN / YÜKSEKOVA