5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Bu dostluk bilimde de sürecek

Balıkesir ve Dokuz Eylül Üniversiteleri'nin desteği, TÜBİTAK'ın koordinatörlüğü ve Zeytinli Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 3.'sü düzenlenen Kazdağı Milli Parkı Çevre Eğitimi Programı sona ererken, genç akademisyenler, edindikleri dostluklarını bilimde de sürdüreceklerini ifade etti.

Zeytinli Belediyesi Konukevi'nde 10 gün süren ve biyoloji, iktisat, coğrafya, ekonomi gibi değişik dallardaki lisans, lisansüstü eğitim alan, tez hazırlayan 45 akademisyenin katıldığı eğitim sona ererken, törenle sertifikaları verildi.

Törende konuşan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu, böyle önemli organizasyona katkıda bulunmak ve gençleri ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek, bu eğitimin bir dostluk eğitimi olduğunu ve gençlerin teknik bilgilerin yanında tabiatı tanıma fırsatı bulduklarını söyledi.

Hacıoğlu, Türkiye'nin böyle bir eğitime ihtiyacı olduğunu dile getirerek, "Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü korunması, teknolojik yarış için gerekli bir çalışmadır. Avrupa Birliği'ne girmekten çok, buna hazır olmak önemlidir. AB'de rekabet için güçlü olmak gerek. Gençlerimizi, bilim adamlarımızı o şartlarda yetiştirmek gerekir" dedi.

Hedefe ulaşmada ve bilimde ilerlemede en önemli basamağın Türkiye'yi tanımak olduğunu kaydeden Hacıoğlu, "Türkiye jeopolitik yapısıyla, doğasıyla çok zengin bir ülke. Bu zenginlik Türkiye için bela olmakta. Bize dost bir ülke yok. Türkiye'nin kuyusunu kazmaya çalışıyorlar. Bu güzel zenginlikleri gençlerin fark etmesi, sahip çıkması ve bilim için değerlendirmesi gerek. Zenginlikleri fark edip koruyalım. Bu zenginliklerle Avrupa'daki ülkelerle rekabet edip boy ölçüşebiliriz. Bizim geleceğimiz sizlersiniz ve sizlerin de bu değerlere en iyi şekilde sahip çıkacağınıza inanıyorum. Bu projede edindiğiniz dostlukları, bilim adına da ortak projelerde kullanacağınıza inanıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 16:03:52
Güncelleme :26 Eylül 2005 Pazartesi 02:46:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?