5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Kazanımlar eğitime

Balıkesir'de, hayırsever bir çift tarafından yaşadıkları köye yaptırılan ilköğretim okulu törenle hizmete açıldı.

Yaklaşık 40 yıl Almanya'da çalıştıktan sonra emekli olan gurbetçi Erol Gülcan ve eşi, birikimleriyle merkeze bağlı Aktarma Köyü'ne okul yaptırdı. Naile-Erol Gülcan İlköğretim Okulu, bugün düzenlenen resmi törenle eğitim-öğretime açıldı.

Törende konuşan Vali Vekili Halil Yavuz Kaya, vatan sevgisinin vatana yapılan hizmet ile ölçüldüğünü belirterek, tüm Balıkesirliler adına Gülcan çiftinin elini öperek teşekkür etti.

Kaya, "Vatandaş-devlet işbirliği örneklerine ilimizde her gün bir yenisi eklenmekte. Milli eğitime yeni yeni güzellikler kazandırılıyor. Vatan sevgisi, ona yapılan hizmetle ölçülür. Yatırımlar illaki devlet tarafından yaptırılır diye bir şey yok. Kendini sorunlu ve sorumlu hisseden herkes taşın altına elini koyar. 35 yıldır evlat özlemi çektiğini söyleyen Naile hanım, artık şu andan itibaren 112 tane evladınız oldu.

Bundan sonra da her yıl artacak. Siz nasıl onları kucakladınızsa, onlar da sizi kucaklayacaklar. Bu vatanın sorumlu evlatları olarak büyüdüklerinde sizler gurur duyacaksınız. Bu okulun ve bundan yapılacakların ilimize ve ülkemize faydalı olacağına inanıyorum. Öğrenciler bilgisayar laboratuarı istiyor. Bunu yerine getireceğiz. Evlatlarımızı bu memlekete yakışır şekilde yetiştirmek zorundayız" dedi.

Kaya, Erol ve Naile Gülcan çiftinin ellerini öpüp, eğitime yaptıkları katkı için kendilerine teşekkür etti. AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün de, hükümet olarak eğitime büyük önem verdiklerini, Balıkesir'deki eğitim yatırımları ve çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi. Özgün, Balıkesir merkez ve ilçelerinde derslik başına 30 öğrenci düştüğünü, bunun bazı ilçelerde daha fazla olduğunu, hedeflerinin derslik başına düşen öğrenci sayısını 30'un da altına düşürerek eğitimde kaliteyi artırmak olduğunu belirterek, okulun hayırlı olmasını diledi.

Halk oyunları gösterisinin ardından yapılan konuşmalardan sonra 8 derslikli ilköğretim okulunun açılışı yapıldı. Açılış kurdelesini hayırsever çift ile birlikte Vali Vekili Halil Yavuz Kaya ve eşi, Milletvekili İsmail Özgün, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Binay, AK Parti İl Başkanı Zekai Kafaoğlu birlikte kesti. 600 bin YTL'ye mal olan okulda 9 öğretmen, 86 öğrenci bulunuyor. 8 derslikten 6'sının kullanıldığı okula Vali Vekili Halil Yavuz Kaya tarafından bilgisayar laboratuarı yapılması için söz verildi.

.
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2005 Pazartesi 21:43:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?