5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Teknoloji sınıfı törenle hizmete açıldı

Balıkesir'de, bir ilköğretim okulunda belediyenin katkılarıyla oluşturulan teknoloji sınıfı törenle hizmete açıldı.
Balıkesir Belediyesi'nin Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullara verdiği destek kapsamında, Ece Amca İlköğretim Okulu'nda oluşturulan bilgi ve teknoloji sınıfının açılış törenine katlan Belediye Başkanı Sabri Uğur, "Bu yaptığımız bir iftihar vesilesi değil, bir vecibedir" dedi. İlköğretim okulunda düzenlenen törende bir konuşma yapan Okul Müdürü Hasan Hüseyin Yörük, bilgi teknolojisi sınıfının kazandırılmasını sağlayan Belediye Başkanı Sabri Uğur'a, sınıfların boya ve badana işlerini yaptıran 6. Bakım Merkezi Komutanlığı ile katkıda bulunan öğretmen ve velilere teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Binay da, teknolojik imkanların, eğitimin en önde gelen unsurlarından bir olduğuna işaret ederek, bu tür imkanlarla donanmamış okullardaki eğitimin yeterli kaliteye sahip olamayacağını belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konuyla ilgili eksikliklerin giderilmesi için seferberlik başlattığını hatırlatan Binay, seferberliğin bu tür yardım girişimleriyle desteklenmediği sürece yeterli sayılamayacağını söyledi.

Belediye Başkanı Sabri Uğur, göreve geldiklerinden bu yana Balıkesir'in bütün sorunlarını heyecan ve azimle çözmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Bu kapsamda, ilköğretim okulları başta olmak üzere Milli Eğitim camiasının ve Balıkesir Üniversitesi'nin ihtiyaç duyduğu bazı eksiklikleri, fiziksel ihtiyaçları, belediye imkanlarıyla çözmeye gayret ediyoruz" dedi. Balıkesir Belediyesi'nin katkılarıyla kurulan teknoloji sınıfında toplam 10 bilgisayar bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2005 Perşembe 22:12:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?