5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Türkiye-Ermenistan öğrenci değişimi projesi

İstanbul'da, yargı kararıyla iptal ettirilerek gündeme gelen ve yer değişikliğiyle Bilgi Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Ermeni konferansıyla ilgili tartışmalar sürerken, Türkiye-Ermenistan arasında öğrenci değişimi projesi hayata geçiriliyor.

Bir süre önce Ermenistan'ın başkenti Erivan'ı ziyaret ederek bulunduğu temaslarla gündeme gelen ve günlerce bu ziyareti konuşulan AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Duygun Yarsuvat ile makamında görüştü. Görüşmeye Erivan'da bulunan Fransız Üniversitesi'nin Rektörü Paul Rousset de katıldı. Görüşmede, Milletvekili Çömez'in Erivan ziyareti sırasında gündeme getirdiği iki ülke arasındaki öğrenci değişim programının başlatılmasına karar verildi. Program kapsamında, Galatasaray Üniversitesi'ndeki öğrenciler Erivan'a giderken, Fransız Üniversitesi'ndeki öğrenciler de Türkiye'ye gelerek Türk ailelerin yanında konuk olacak.

Çömez, ABD Temsilciler Meclisi Uluslararası İlişkiler Komitesi, Ermeni soykırımının tanınmasına ilişkin 2 tasarıyı kabul ederken, öğrenci değişim programının uygulamaya konulmasıyla Türkiye ile Ermenistan arasındaki buzların erimesini beklediklerini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 02:41:26
Güncelleme :26 Eylül 2005 Pazartesi 02:45:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?