5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Vekilden rektöre destek sözü

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nejdet Hacıoğlu, Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'den, 14 yıldır yarım kalan Bandırma Fakültesi yurt ve kampus inşaatı için destek istedi.

Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Çabuk'u ziyarete gelen Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, burada Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nejdet Hacıoğlu ile Bandırma Fakültesi yurt binası ve kampus için görüştü. Rektör Hacıoğlu, milletvekilinden 14 yıldır Merinos Çiftliği yanında bin dönüm arazide su basman seviyesinde temelleri atılmış yarım kalan kampus inşaatı ve yurt binası için yardım istedi.

Milletvekili Çömez, "Bürokratik engelleri aşarsak, yarım kalan kampus inşaatına 2006'da başlanacak. Bazen ben milletvekili olduğum halde bakanlıklarda bürokrasiyi aşamıyorum. TMO Genel Müdürlüğü'nden boş olan TMO yanındaki depoların fakülteye devrini istedik. Buraya yakında 250 öğrenci kapasiteli yurt binası yapılacak.

Bizim idealimiz Bandırma Üniversitesi'ni kurmak. Ankara'ya dönüşte TBMM'de bu konuda görüşmelere başlayacağım. Bandırma Fakültesi'nin yıllardır fiziki bina sorunu var, buna 2006'da çözüm bulacağız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 13:54:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?