5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Bir haftada 250 bin palamut

Bandırmalı balıkçıların Marmara Denizi'nde son bir hafta içinde toplam 250 bin palamut balığı avladığı belirtildi. Marmara'daki palamut bereketi, geçimini balıkçılıkla sağlayan yüzlerce balıkçının yüzünü güldürdü. Dün gece yine palamut avına çıkan onlarca büyük balıkçı motoru, bu sabah Bandırma balık hali iskelesine 40 bin adet daha palamut getirdi.

Kocaman Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Osman Kocaman, bu sene Marmara Denizi'nde balık bolluğu yaşandığını belirterek, "Vatandaşlarımız et pahalı olduğu için kasaba gidip et alamıyor. Fakat bol proteinli, ucuz olan palamut balığını alıp yiyebiliyor. Bu sene balık ucuz ve bol. Tüm vatandaşlarımıza palamut balığı yemelerini tavsiye ediyoruz. Bandırma balık halinden İzmir, Antalya, İstanbul, Ankara ve Anadolu'ya palamut balığı sevkıyatı sürüyor. Balık bolluğu, balıkçının da vatandaşın da yüzünü güldürdü" dedi.

Anadolu'nun dört bir yanındaki balık toptancıları, her sabah erken saatte Bandırma balık haline gelerek, açık arttırma ile satılan balık müzayedesine katılıp, satın aldıkları balıkları soğuk havalı TIR'larla sevk ediyor. Palamut balıklarının tanesi, 3 ila 5 milyondan satılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2005 Pazartesi 11:29:53
Güncelleme :26 Eylül 2005 Pazartesi 02:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?