5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Seka'da hukuk savaşı

Özelleştirme İdaresi, Danıştay'ın kamuya iade kararının ardından SEKA Balıkesir İşletmesi'nin geri alınması konusunda, sonuna kadar hukuk yollarını denemekte kararlı görünürken, Danıştay'a karar düzeltme talebinde bulunmaya hazırlanıyor.

Özelleştirme İdaresi yetkilileri, devrin yapıldığını ve buranın geri alınmasının çıkaracağı sorunlara işaret ederken, yine de mahkemelerde sonuçta böyle bir karar çıkması durumunda buna uymak zorunda olduklarını ifade ediyor.
Böylesine bir geri alım sırasında firmanın yaptığı yatırımlar için tespit davalarının açılması ve sonuçta bunların ödenmesinin gündeme geleceği belirtiliyor.

Bunun için hukuk yollarını sonuna kadar denemekte kararlı olan ÖİB, Danıştay'a da karar düzeltme talebinde bulunmaya hazırlanıyor. Bu arada, alıcı firmanın da yaptığı yatırımların ödenmesi kaydıyla İdare'ye sulh talebinde bulunduğu ifade edilirken, ÖİB'nin sorunun mahkemelerden çıkacak kararlara göre çözülmesi taraftarı olduğu
belirtiliyor.

-SEKA BALIKESİR İŞLETMESİ-

Danıştay, Balıkesir Seka İşletmesi'nin Albayrak Grubu'na satışında kamu yararı ve özelleştirmenin amacına uygunluk bulunmadığına karar vermişti. Balıkesir Seka İşletmesi, 2003 yılında ihaleye çıkarılırken, ihalede Albayrak Turizm 1.1 milyon dolar vermiş ve ihale ÖYK tarafından onaylanarak devir gerçekleştirilmişti.

AA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2005 Pazar 12:34:33
Güncelleme :22 Ağustos 2005 Pazartesi 14:45:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?