5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

"Ölüm köprüsü" sonunda yenilendi

Balıkesir'in merkeze bağlı Çukurhüseyin Köyü'nde yıllardır "ölüm köprüsü" olarak anılan yıkılmaya yüz tutmuş köprü, yenilenerek hizmete açıldı. Açılışı yapan Vali Vekili Halil Yavuz Kaya, "Şartlar ne kadar zor olursa olsun, nerede bir insanımız varsa oraya ulaşmak zorundayız" dedi.

Yıllardır yaşadıkları köprü probleminin çözülmesi sebebiyle büyük sevinç yaşayan Çukurhüseyinliler, daha önce 3 defa köprü yapıldığını, sonuncu köprünün ise çökmek üzere olduğunu belirterek, devlet yetkililerine teşekkür etti.
Bir Alevi köyü olan Çukurhüseyin'in yeni köprüsünün açılışı, yemekli ve bandolu bir törenle gerçekleştirildi. Bütün günlerin böyle dostluk ve kardeşlik içinde geçmesini temenni eden Balıkesir Vali Vekili Halil Yavuz Kaya, yol ve köprü hizmetlerinin önemine dikkat çekti. Kaya, "Bir yol açılışında Sivas Valisi Halil Rıfat Paşa'yı anmamak olmaz. Böyle törenlerde onun, 'gidemediğin yer senin değildir' sözünü hatırlarım. Bir yerde bir insanımız varsa oraya ulaşmak, gitmek zorundayız" diye konuştu.

Köprü açılışına katılan AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün de, Balıkesir'de tıp fakültesi kurulması için çalışma başlattıklarını müjdeledi. İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Mehmet Akif Okur ise hizmete açılan köprünün sadece bir araç olmayıp, halka verilen değerin bir göstergesi olduğunu belirtti.
Çukurhüseyin Köyü'ndeki köprünün açılış törenine, Vali Vekili Halil Yavuz Kaya, Milletvekili İsmail Özgün, Belediye Başkanı Sabri Uğur, İGM Başkanı Mehmet Akif Okur, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aladdin Katı, Çukurhüseyin Köyü Muhtarı Orhan Solak, Köy Hizmetleri İl Müdürü İbrahim Akbıyık ve köylüler katıldı.
Çukurhüseyin Köprüsü'nün, 28 Ekim 2004 tarihinde 288 milyar liraya ihale edildiği, toplam 485 milyar liraya mal olduğu bildirildi. Genişliği 8.40 metre, uzunluğu 46 metre olan köprünün açılış töreninde misafirlere yemek ikram edildi. Vali Vekili Halil Yavuz Kaya, açılış sırasında kurban kesilmesine izin vermedi. Köylüler, yeni köprülerinin açılışını, protokol üyeleriyle beraber köprünün üzerinde yürüyerek kutladı. Köylüler, "Artık çocuklarımızı da okullarına gönül rahatlığı içinde gönderebileceğiz. Kış geldi, her gün ölüp ölüp dirilmekten kurtulduk" diyerek, yetkililere teşekkür etti.

2002 yılında dönemin Köy Hizmetleri'nden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Kocabatmaz'ın Balıkesir ziyaretini fırsat bilen köylülerin çocuklarıyla birlikte yaptığı girişim sonucu köprüyü inceleyen Bakan, köprünün 2003 yılında yenileneceği sözünü vermişti. Köylüler, gecikmeli de olsa köprülerinin yenilenmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 01:35:22
Güncelleme :3 Ekim 2005 Pazartesi 13:52:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?