5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

"Toplumsal Gelişime Destek" projesi

Jandarma Genel Komutanlığı'nın "Toplumsal Gelişime Destek" faaliyetleri kapsamında yenilenen Balıkesir merkeze bağlı Çamköy İlköğretim Okulu ile Atatürk büstü törenle açıldı. Şehir merkezine 25 kilometre mesafedeki dağ köyünde eğitim-öğretime açılan tek derslikli ilköğretim okulu, bu yıl 11 öğrenciye hizmet verecek. 4 ve üzerindeki sınıfa giden 15 öğrenci ise taşımalı merkezde eğitim görüyor. Yıllardır elektrik ve suyu olmayan Çamköy İlköğretim Okulu, jandarmanın koordinasyonu ve köy halkının desteğiyle yenilendi. Elektrik ve suya kavuşturulan okulun bahçesine ek bina ve tuvalet yapıldı. Etrafı istinat duvarıyla çevrilip, bahçe düzenlemesi yapıldı. Binanın iç ve dış cephesi tamamen bakım ve onarımdan geçirildi ve Atatürk büstü yapıldı.

İlköğretim okulu ile Atatürk büstü törenle açılırken, tören sırasında genç kızların taşıdığı, "Ordu-millet el ele", "Jandarmamızla gururluyuz", "Cumhuriyetin bekçileriyiz", "Köyümüze katkılarınıza teşekkürler" ve "Katkılarınıza teşekkür ederiz" yazılı dövizler dikkat çekti. Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Katı, "Geleceğimizin teminatı sevgili gençler, bugün geçmişe göre daha iyi imkanlara sahip olabilirsiniz. Ancak, şunu unutmayın ki, gelecekte çok daha iyi imkanlara ulaşabilmek için planlı, disiplinli ve özverili çalışmanız gerekiyor. Geçmişte olduğu gibi bugün de üzerinde birçok kirli oyun oynanmaya çalışılan güzel yurdumuzda refah düzeyi yüksek bir toplum olarak yaşamak istiyorsak, birlik ve beraberlik içinde çok çalışmaktan başka bir seçeneğimiz yoktur. Unutmayın ki, vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır" dedi.

Vali Vekili Halil Yavuz Kaya, köylülere hitap ederken duygulandı. Kaya, "Orada bir köy var uzakta, yatmasak da kalkmasak da o köy bizim köyümüz. O köylerde yaşayan yürekler, bizim yüreklerimiz. O köyler bizim, kaktüs çiçeği ve kardelen dediğimiz Ayşe bebeler, Ali bebeler ve niceleri, hepsi bizim kardelenlerimiz. Onlar bu memlekete eşitlik verecekler, refahlık verecekler. Bizler de geleceğimizi onlar üzerine çizip, yol haritamızı ona göre belirleyeceğiz. O köyde ne vardı, ne olmalı bunun hesabını iyi yapmak lazım. O köylerde Nene Hatunlar vardı, Ayşeler, Fatmalar, nice yürekli yiğitler vardı. Ama, o köylerde bir tek şey olmaması lazım hainlik. O köylerde bu bayrak daima olmalı, okulum, öğretmenim olmalı" diye konuştu.

Ülkeyi bölmek için yapılan iç ve dış oyunlarla Atatürk üzerinden kendine çıkar sağlamaya çalışanlara da sert çıkan Kaya, "Biz yol haritamızı belirledik arkadaşlar. Mustafa Kemal Atatürk'ün belirlediği çağdaş, muasır medeniyet seviyesidir. Biz, Ali bebelerle, Ayşe bebelerle yola çıkacağız. Çamköy'de, jandarma komutanlığımızın önderliğinde bu okulun onarılması öyle çok ufak bir olay değildir. Beraberliğimizi göstermektedir. Devlet elini uzatmıştır, eli havada kalmamıştır. Devletin eli milletin eliyle birleşmiştir. Biz buyuz. Bu olduktan sonra da, bu ülkede ne bölünme olur, bu ülkeden ne de bir çakıl taşı verilir. Bundan kimsenin korkusu ve tereddüdü olmasın. Atatürk, ne demirde ne taştadır. Atatürk yürektedir, akılda ve baştadır. Biz, bu Atatürk sevgisini, Kemalizm çizgisini sadece başta değil, çocuklarımızın gönlünde ve fikirlerinde oluşturacağız" şeklinde konuştu.

Vali Vekili Kaya, daha sonra herkesi davet ederek Atatürk büstünün açılışını bayrağı kaldırarak yaptı. Açılışın ardından Vali Vekili Kaya, komutanlar ve daire müdürleri öğrencilerle birlikte bir süre ders dinledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 19:58:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?