5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

AB heyeti: Kuş gribi bitti

Kuş gribi görülen Balıkesir'in Manyas İlçesi Kızıksa Beldesi'ndeki vatandaşlar, AB Heyeti Başkanı Philip Houbort'un "Önlemler yeterli, kuş gribi bitti" açıklamasıyla 2 hafta süren kabusun ardından rahat bir nefes aldı.

Dünyayı korkutan kuş gribi vakasının görülmesiyle, yerli ve yabancı basın mensuplarının 2 haftadır üs kurduğu Kızıksa Beldesi'ndeki 3 bin vatandaş, olası bir hastalık korkusuyla sıkıntılı günler geçirdi. Karantinaya alınan bölge, uzman ekiplerin başarılı çalışmasıyla temizlendi.

Korku dolu günleri geride bırakan Kızıksalılar, AB Heyeti Başkanı Philip Houbort'un "Önlemler yeterli, kuş gribi bitti" açıklamasıyla rahat bir nefes aldı.

Kızıksalı çiftçi İlhan Yıldırım (65), "Günlerdir üzüntülü ve sıkıntı saatler geçirdik. 'Kuş gribi olayı ne olacak, hastalanacak mıyız?' diye merak içindeydik. İtlaf ekipleri köydeki tüm kanatlı hayvanları yok etti, ilaçlayıp gömdü. Köyde tavuk, horoz, ördek sesine hasret kaldık.

Köyümüze ilk kez bu kuş gribi sebebiyle geçtiğimiz gün devlet bakanı geldi, halkı aydınlattı. Ayrıca Belçika Federal Yiyecek Güvenlik Ajansı Müdürü Philip Hourbort'un dün Manyas'a gelip kuş gribi tehlikesi geçti haberi vermesi bizleri memnun etti. Günlerdir yerli ve yabancı basın sayesinde beldemizdeki tüm vatandaşlar ilk kez televizyon ekranlarına çıktı. Gazetelerde her gün beldemizin reklamları yapıldı.

Fakat AKP Milletvekilleri ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in söz vermesine rağmen beldemizin 10 kilometrelik bozuk yolu bugüne kadar hala yapılmadı. Bize verilen sözler tutulsun. Beldemize Ankara'dan yardım gelsin" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2005 Salı 17:29:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?