5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

'Askeri' defile

Anadolu Efsanesi Türk Yıldızları isimli grup, Cumhuriyet'in 82. yıldönümü nedeniyle Balıkesir'de bir defile düzenledi. Atatürk askeri giysilerinin günümüz kadın giysilerine uyarlanışının sergilendiği defile ilgi çekti.

Modacı Hüseyin Özkan'ın başkanlığındaki Atatürk Kıyafetleri ve Kültürü Araştırma Merkezi'nin kendine bağlı mankenleriyle gerçekleştirdiği Atatürk Çağdaş Moda ve Sanat Defilesi'nin 44.'sü Balıkesir'de yapıldı. Eğitime destek amacı taşıdığı bildirilen defilenin tüm Türkiye genelinde yapıldığı belirtildi.

Kurtdereli Kapalıspor Salonu'ndaki defilenin ilk bölümünde Kız Meslek Lisesi öğrencilerince Kurtuluş Savaşı'nda Türk kadınının fedakarlığı dramatize edildi. Ardından Atatürk'ün askeri kıyafetlerinden günümüz bayan kıyafetlerine uyarlanışı profesyonel mankenler tarafından gerçekleştirildi. Güzellikleriyle tribünlerden alkış alan mankenlerin tanıttığı kıyafetler ilgi gördü.

Moda ve defile programı, 2005-2006 yılının modelleri ile Anadolu'da bahar gülleri çağdaş modelleri, kilim bölümü, Kurtuluş Savaşı bölümü ve askeri giysilerin tanıtımının ardından modacı Özkan'ın mankenlerle birlikte sahnede seyircileri selamlamasıyla sona erdi. Final bölümünde mankenlerle birlikte protokol ve tribünler 10. Yıl Marşı'na eşlik etti.

.
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 15:55:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?