5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Baba Balıkesir'de

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Enerji Bakanı Hilmi Güler, Balıkesir Sanayi Odası'nın (BSO) düzenlediği ödül törenine katıldı. Demirel ve Güler, 2004 yılı için en çok gelir ve kurumlar vergisi ödeyen BSO üyelerine altın ve gümüş madalya ödüllerini verirken, BSO Başkanı Rona Yırcalı da BSO adına Cumhurbaşkanı Demirel ve Bakan Güler'e bir şilt takdim etti.
BSO'nun Belediye Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen ödül töreninde konuşan Bakan Güler, 2 yıl içinde 65 ilin doğalgaz ile ısıtılacağını müjdeledi. Doğalgazın ülkede fazla miktarda bulunduğunu ve bununla elektrik üretimi düşünmediklerini belirten Bakan Güler, "Doğalgazı, elektrik üretmekten ziyade şehirlerin ısıtılmasında kullanmak istiyoruz. Çünkü, hava kirliliğiyle mücadele etmek istiyoruz. Fazla miktarda doğalgazımız olduğu için bundan elektrik üretmek yerine, yapmak istediğimiz şey, bunun şehir ısıtılmasında kullanılmasıdır. Biz gelene kadar 5 ilde doğalgaz vardı, şimdi 24 oldu. Bizim hedefimiz 2 yıl içinde 65 ildir. 17 yılda geldiğimiz nokta 4 bin kilometre çelik borudur. Biz, önümüzdeki yıl 5 bin 700'ü tamamlamış olacağız. Yani, 17 yılda gelinenin üstünde bir çelik boru ağıyla doğalgazı ülkeye yaymak istiyoruz" dedi.

DEMİREL'DEN VECİZ SÖZLER

BSO'nun ödül töreninde konuşan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye'nin iyi yönetilmesini istediğini söyledi. Mevcut iktidara veciz sözleriyle nasihatlerde bulunan Demirel, makro ekonomilerin mikro ekonomilere entegre olması gerektiğini, yani, halka yansıtılması gerektiğini ifade etti. Süleyman Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Benim aradığım şey pozitif enerji ve düşüncedir. Böyle olursak engelleri aşarız, sahip olmazsak kendi kendimizin engeli oluruz. Ülkenin öncelikli sorunu işsizliktir. Devleti devletle güreştiremezsiniz. Nüfus planlaması işsizlikle doğrudan orantılı, herkes bakabileceği kadar çocuk yapmalı. Benim sevgili vatandaşım, 11 tane çocuğa nasıl bakacaksın? 2006'ya makro ekonomilerle giriliyor, bu anlatılıyor. Ama makro, mikro halkın pek umurunda değil. Vatandaş kaynayan tenceresini bilir. Makro ekonomideki gelişmeleri memnuniyetle karşılıyoruz. Enflasyonun yüzde 5'lere inmesi çok önemli hadise. İhracatınız 200 milyar dolarlara gelmiş vs... Ama, bunların günlük hayata aksettirilmesi lazım. Siyasi iktidarları ayakta tutan kitleler bunlardan haberimiz yok der. Oğlunun işi, kızının işi, çarşı bakkaldan evin ihtiyacı alınabiliyor mu, buna bakar. Mazot geçen sene 1.5 milyon liraydı, bu sene 2.2 milyon lira, nasıl iş bu? Petrol durduğu yerde durmuyor, varili 30 dolarlardan 60-70'e çıkmış. Ama, sizin doğrunuz idare etmekle yükümlü olduğunuz kitlenin doğrusu olmayabiliyor. Makro ekonomideki düzelmeler mikro ekonomiye de intikal etsin. Biz demokrasiyi iyi işleteceğiz, her şeyin başında bu geliyor. Bu ülkenin iyi idare edilmesi lazım. Halkın oyuyla gelecek siyasi iktidarlar, halkın oyuyla gidecek. Benim halkımın iradesiyle. Benim vatandaşım umursamaz da, 'Nasıl gelirse gelsin' dersen, o zaman tenceremde ne kaynayacak diye sorma, ne kaynarsa kaynar, dert kaynar o zaman. Bu ülkenin sahibi sensin, ülkede kiracı değilsin. Ev sahibi ile kiracı arasında fark vardır. Vatandaş olmasını bilmelisin. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet, bu ülkenin ve senin heba olmanı önledi. Kimse Türkiye'nin cesaretini kırmasın. Bakın günümüzde dünya Çin'e odaklandı. Amerika'nın Cumhurbaşkanı iki gündür Çin'de. Özelleştirmeden korkmayın. Bir park işçisinin sanayi işçisi haline dönebilmesi için ülkemizde 100 bin dolara ihtiyaç vardır. Amerika'da pankartta yazılı bir Afrika sözü, 'Afrika'da her sabah bir ceylan uyanır, ceylan hızlı koşmak zorunda olduğunu bilir. Aslandan hızlı koşmalı ki yaşayabilsin. Afrika'da her sabah bir aslan uyanır. Aslan hızlı koşmalıdır, kimden? Ceylandan. Çünkü, koşamazsa aç kalır. Benim size sözüm, ister ceylan olun, ister aslan, sabah uyanınca hepiniz koşmaya başlayın."

DEMİREL VE BAKAN GÜLER'DEN ÖDÜL


Konuşmaların ardından geçilen ödül töreninde, 2004 yılı için en yüksek gelir vergisi ödeyen kişi ve kuruluşlar ödüllendirildi. Merkez ilçede 55. defa rekortmen olan merhum Sırrı Yırcalı'nın altın madalya ödülünü oğlu BSO Başkanı Rona Yırcalı, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in elinden alırken; ilçelerde ise Bandırmalı işadamı Vural Görener de altın madalya ödülünü Demirel'den aldı. Gümüş madalya sahibi olan Mevlüt Yolcu, Celal Ömer Görener ve Yahya Kemal Gencer'in ödüllerini de Enerji Bakanı Hilmi Güler verdi. Bu arada, BSO Başkanı Rona Yırcalı, günün anısına Süleyman Demirel'e, BSO Meclis Başkanı Yücel Aytaç da Bakan Güler'e günün anısına birer şilt takdim etti. 2004 yılı için en yüksek kurumlar vergisi ödeyen BSO üyelerinden Mauri Maya Sanayi A.Ş. altın madalya alırken, 2004 yılına esas olarak en yüksek derecede ihracat yapan, ciroları ile Türkiye'nin en büyük 500 büyük ve ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan BSO üyelerine ayrı ayrı gümüş, bronz madalyaları ile belgeleri verildi.
BSO ödül törenine, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Enerji Bakanı Hilmi Güler, Balıkesir milletvekilleri Turhan Çömez, İsmail Özgün, Edip Uğur, Orhan Sür, Sedat Pekel, Vali Vekili Halil Yavuz Kaya, Belediye Başkanı Sabri Uğur, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Akif Okur, BSO Başkanı Rona Yırcalı, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Karayiğit, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu, AKP İl Başkanı Zekai Kafaoğlu, daire müdürleri, işadamları ve oda üyeleri katıldı. Demirel salondan ayrılışında Balıkesir'e her gelişinde kendisini karşılayan, "Maviş" lakaplı kimsesiz bir garibanın kendisine seslenmesi üzerine engellemek isteyen korumalara dokunmamalarını söyledikten sonra cebinden çıkardığı 30.00 YTL. bahşiş vererek gönlünü aldı. Demirel, özel bir uçak ile geldiği Balıkesir askeri hava üssünden beraberinde AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ile gazeteci Yavuz Donat'ın da bulunduğu heyetle akşam saatlerinde Ankara'ya döndü.
Ödül töreninden sonra AK Parti İl Başkanlığı ile Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Enerji Bakanı Hilmi Güler de, beraberindekilerle akşam saatlerinde Organize Sanayi

..
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2005 Çarşamba 16:27:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?