5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Balık ve kırmızı et tavan yaptı

Kuş Gribi hastalığının Türkiye'de ilk kez Balıkesir'in Manyas İlçesi'ne bağlı Kızıksa Beldesi'nde görülmesinin ardından Bandırma'da kırmızı et ve balık satışlarında artış yaşandı.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte büyük ölçüde azalan balık satışlarında Kuş Gribi hastalığı nedeniyle 3 gündür büyük artış olduğu belirtilirken, balıkçılar da satışlarının artmasından oldukça memnun. Bandırma Belediye Balık Pazarı'nda hareketli günler yaşanırken, balıkçılar her gün soğuk hava depolu kamyonlarla Anadolu'nun çeşitli şehirlerine de balık sevkiyatı yapıyor.

Bandırma'da balık satışıyla birlikte kırmızı et satışlarında da büyük artış yaşanırken, kasaplar bu durumun, Kuş Gribi hastalığından dolayı vatandaşların korkuya kapılmasından ve Ramazan ayından kaynakladığını söylüyor. Bandırmalı kasaplar geçtiğimiz yıllarda yaşanan Deli Dana hastalığında ise kırmız et tüketiminin durma noktasına geldiğini hatırlatarak, tüketicilerin gereksiz paniğe kapılarak beyaz etten kaçmalarının beyaz et satışlarında büyük azalmaya yol açmasından endişe ediyor.

Türkiye'deki beyaz et üretiminin yüzde 30'unun karşılandığı Bandırma'da piliç üreticileri ise, Kuş Gribi hastalığının tavuk eti ve yumurta tüketilmesiyle kesinlikle bulaşmayacağını belirterek, Kızıksa Beldesi dışındaki hiçbir çiftlik ve üretim merkezinde hastalığa rastlanmadığını ve vatandaşların rahatlıkla beyaz et tüketebileceğini açıkladı.

.
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2005 Pazartesi 23:23:36
Güncelleme :15 Ekim 2005 Cumartesi 20:35:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan IP: 81.215.36.xxx Tarih : 11.10.2005 14:21:57
Yurdumun insanı ne kadar da FIRSATÇI...