5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Balıkesir Sempozyumu başladı

Balıkesir Belediyesi ile Balıkesir Üniversitesi'nin (BAÜ) birlikte düzenlediği ve şehrin sosyo kültürel yapısı ile ekonomisinin ele alınacağı sempozyum başladı.
Belediye Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen "1. Balıkesir Sempozyumu"nun açılışında konuşan BAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Metin Ayışığı, sempozyuma maddi ve manevi büyük destek veren belediyeye teşekkür ederken, 3 günlük sempozyumun basında ve kamuoyunda hak ettiği yeri almasını arzuladığını söyledi. BAÜ Rektörü Necdet Hacıoğlu da, sempozyumun Balıkesir için yapılacak çalışmalara ışık tutacağına inandığını dile getirdi.
Belediye Başkanı Sabri Uğur ise, Balıkesir'in adeta "uyuyan bir dev" olduğunu belirterek, hedeflerinin bu devi uyandırmak olduğunu ifade etti. Uğur, "Balıkesir Belediyesi olarak, 2 yıldır hummalı bir faaliyet içindeyiz. Bu faaliyetleri modern ve yaşanılası bir Balıkesir hayalini gerçekleştirmek için yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Biz, sadece su, kanalizasyon, doğalgaz gibi Balıkesir'deki yaşam kalitesini yükseltecek fiziki çalışmalarla yetinmiyoruz. Fiziki özellikleri bakımından gelecekte nasıl ki çok daha modern bir Balıkesir hayal ediyor isek, şehrimizin sosyal dokusunu ve insan profilini de buna paralel olarak dönüştürmeyi, geliştirmeyi, çağdaş seviyelere çıkarmayı hedefliyoruz. Bu, aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk'ün de bizden beklediği en büyük arzusudur. Onun, 7 Şubat 1923 günü Zağnos Paşa Camii'ndeki konuşmasında, memleket işlerinde ortak aklın değerine, birlik ve beraberliğin önemine yaptığı vurgu, hepimizin belleklerinde bütün tazeliğini korumaktadır" şeklinde konuştu.
Sempozyuma Vali Vekili Halil Yavuz Kaya, Garnizon Komutanı Tümgeneral Saffet Kaya, AK Parti Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, Belediye Başkanı Sabri Uğur, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Karayiğit, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Alattin Katı ile çok sayıda davetli katıldı. Sempozyumda Balıkesir'in sosyo kültürel yapısı ile ekonomisi ele alınacak.
..
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 16:46:17
Güncelleme :3 Aralık 2005 Cumartesi 17:22:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?