5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Balıkesir yollarına bilimsel asfalt

Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur, altyapı çalışmalarının devam ettiği şehir merkezindeki yolların tamamının birinci sınıf asfaltla kaplanacağını, kullanacakları asfaltın İngiltere'deki bilimsel analizler neticesinde belirleneceğini söyledi.

Belediye Başkanı Sabri Uğur, kısa süre önce hizmete açılan Balıkesir Belediyesi'ne ait asfalt ve taş ocağı tesislerinin çok yakın bir zamanda seri üretime başlayacağını bildirdi. Uğur, kanalizasyon, doğalgaz gibi altyapı çalışmalarının neticelenmesinin ardından şu an 3 mahallede devam eden kaliteli asfalt kaplama işinin yaygınlaştırılacağını, vatandaşların bir süreden beri çektikleri sıkıntılardan kurtulacağını söyledi. Uğur, taş ocağında üretilen ve asfalt yapımında kullanılacak olan taş parçalarından laboratuvar analizi için İngiltere'ye gönderdiklerini, orada yapılacak incelemeler neticesinde ürettikleri taşa göre kullanabilecekleri karışım elde edileceğini, sonuçların 10 güne kadar kendilerine ulaşacağını açıkladı.

Balıkesir'deki bu çalışmayla tüm yolların Avrupa ülkelerindeki gibi çok kaliteli ve uzun ömürlü olacağını kaydeden Uğur, ayrıca klasik yama işlerinin de tarihe karışacağını, alımı için görüşme aşamasında oldukları bir makineyle yol bakım hizmetlerini mevsim ayırmaksızın kış ve yaz aylarında rahatça yapılabileceğini belirtti. Sabri Uğur, Balıkesir halkının kendilerine güvenmelerini isteyerek, "Hepimizin biraz daha sabretmesi gerekiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2005 Perşembe 07:18:08
Güncelleme :15 Eylül 2005 Perşembe 07:20:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?