5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Balıkesir'deki STK'lardan AB için ortak açıklama

Balıkesir'de, bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları ortak basın açıklaması yaparak, hükümetin Kıbrıs Rum Yönetimi'nin tanınması anlamına gelecek olan görüşmelerin yapılacağı müzakere masasına oturmaması gerektiği öne sürüldü.

Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) eski Şube Başkanı Nuran Altınel, hükümetin 29 Temmuz 2005 tarihinde imzaladığı ek protokolle Kıbrıs Rum Yönetimi'ni Ankara Anlaşması'na dahil ederek Türkiye tarihinin en büyük suçunu işlediğini iddia etti. Milletin göz göre göre aldatıldığını öne süren Altınel, "İmza atıldıktan sonra deklarasyonla konduğu söylenen çekincelerin uluslararası hukukta hiçbir değeri yoktur. Bunlar milleti aldatmaya yönelik işlemlerdir. Anlaşma gereği, Rum Yönetimi ile, 'ticari ekonomik ilişkiler sürekli ve dengeli olarak güçlendirilecektir'. Tayyip Erdoğan iktidarı, Güney Kıbrıs'la gümrükleri kaldırmak yoluyla KKTC ekonomisini Rum Kesimi'yle bütünleşmeye zorlayan bir süreci de başlatıyor. Yaptıkları iş, KKTC'yi boğmaktır" dedi.

İşçi Partisi'nin öncülüğünde hazırlanan ve MHP, DYP, ANAP, DSP, SP, BBP ile Türk-İş, Harb-İş, Teksif, Türkiye Kamu-Sen ve bağlı sendikalar, BES (Kesk), ADD, ÇYDD, Emekli Subaylar Derneği, Diş Hekimleri Odası, Makine Mühendisleri Odası, Emekli Astsubaylar Derneği, Şehit Aileleri Derneği ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği tarafından imzalanan, "KKTC yok edilemez. Müzakere masasına oturulamaz" başlıklı açıklama sırasında polis geniş güvenlik tedbiri aldı.

MHP İl Başkanı Ahmet Duran Bulut ve İşçi Partisi İl Başkanı Kartal Demir ile diğer parti ve sivil toplum kuruluşundan birer temsilcinin katılarak destek verdiği basın açıklamasında, şu görüşlere yer verildi:
"Ey millet, görmüyor musun? Kıbrıs'ı ver kurtulun da ötesinde Türkiye'yi ver kurtul planı uygulanmaktadır. Vatanımızın Güneydoğu Bölgesi adım adım ABD'nin Kuzey Irak'ta kurduğu kukla devlete teslim ediliyor. İstanbul Bizanslaştırılıyor. Ermeni soykırımı yalanının kabulüyle Cumhuriyet'in temellerinin yıkılması gündeme getiriliyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, AB kapısında dağıtılmakta ve milletimiz etnik grup ve mezheplere parçalanmaktadır. Ek protokol, Türkiye'yi çökertme, Türk askerini Kıbrıs'tan çıkartma, KKTC'yi tasviye ederek ABD'nin batmayan uçak gemisi haline getirerek Ortadoğu'nun başına bela etme planında çok önemli bir adımdır. KKTC yok edilemez. Siyasi partileri, üniversiteleri, sendikaları, meslek odalarını, kitle örgütlerini, bütün milletimizi seferberliğe çağırıyoruz. Her imkanı değerlendirerek miletvekillerimize sorumluluk ve görevlerini hatırlatmalıyız. Müzakere masasına oturulamaz. Başta AK Parti olmak üzere bütün milletvekillerimize sesleniyoruz; Meclis kürsüsünde ettiğiniz yemine sadık kalınız. Kıbrıs Rum Yönetimi tanınamaz, ortaklık kurulamaz, KKTC'nin sırtından hançerlenmesine ve Kıbrıs Türk ekonomisinin boğulmasına izin verilemez. Enosis'i onaylayan bir Meclis meşruluğunu yitirir, intihar etmiş olur. Meclis, vatana ve cumhuriyete karşı cinayet işleyemez. Ey millet uyan, Avrupa Birliği'ne gireceğiz yalanlarıyla aldatılıyorsun. Kıbrıs'ı veren, Türkiye'yi vermektedir. Buna izin verme." Ellerinde Türk bayrakları ile KKTC bayrağı taşıyan yaklaşık 30 kişilik grup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 18:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?