5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Bandırmaya tüp geçit

Bandırma 600 Evler Mahallesi'ndeki Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu önündeki karayoluna 60 milyar lirasına Türkiye'nin ilk asansörlü tüp geçidi kuruluyor.

Bandırma Belediye Başkanı Cemal Öztaylan çok sayıda sakat ve özürlü vatandaşın bulunduğu bu semtteki tüp geçide sakatlar içinde asansör monte ettirdiklerini belirtti.

Başkan Öztaylan, "600 Evler Mahallesi'ndeki spor salonu önündeki karayolu çok hareketli. Buradan her gün 50 bin araç gelip geçiyor. Her yıl çok sayıda ölümlü kazalar oluyor. Geçtiğimiz aylarda biz bu yoldan geçerken bir ölümlü kazayı gördük. Yüreğimiz parçalandı. Ben mahalle halkına söz verdim, 'Kazalara son vermek için buraya tüp geçit yaptıracağım' dedim.

Sözümü tutup şimdi geçen ay ihale ettik. Tüp geçit oluyor. Bu yolda her yıl onlarca insan kazalar nedeniyle ölüyor ve sakat kalıyordu. Bu kazalara son vermek için buraya AB standardında modern tüp geçit yaptırılması şart oldu.

Ayrıca sakatların tüp geçitten istifade etmesi için de tüp geçidin ayaklarına 2 tane asansör koyduruyoruz. Sakatlar, asansörü kullanıp tüp geçide çıkarak yolun karşı yönüne rahatça geçebilecek. Bundan sonra bu semtte ölümlü trafik kazaları son bulacak. Annelerin, babaların yürekleri yanmayacak. Tüp geçit bir ay içinde hizmete girecek" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2005 Cumartesi 22:53:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?