5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Belediye Meclisi toplandı

Balıkesir Belediye Meclisi'nde Belediye Başkanı Sabri Uğur'un başkanlığında yapılan toplantıda özellikle imar değişikliklerine yönelik bir dizi kararlar alındı. 2006 bütçesinin taslak hazırlığıyla ilgili çalışma yapılması kararlaştırılan toplantıda, emniyet müdürlüğünün arka kısmında kalan park alanının sosyal tesis alanına çevrilmesiyle ilgili değişiklik görüşüldü.

Bölgeye nikah salonu, düğün salonu, kafe vs. yapılmasıyla ilgili imar değişikliği kabul edilerek komisyona havale edildi. Bu arada, hükümetin taşınmazlarla ilgili çıkardığı yeni kanunla ilgili olarak Balıkesir Belediyesi'ne ait taşınmazların düzenlenmesiyle ilgili yeni yönetmelik hazırlanarak, çıkan kanuna uyulması da karara bağlandı. Mecliste görüşülüp karara bağlanan bir başka önemli konu ise şehir merkezindeki tren garıyla ilgili oldu. Verilen bir önerge ile Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü Taşınmaz Mallar Dairesi'ne bağlı olan Balıkesir garındaki arazi ve tesislerin iyileştirilerek kent merkezindeki yükleme ve depolama alanlarının Gökköy mevkiine nakli için 1/5 bin ve 1/10 bin ölçekli ilave revüzyon imar planları onaylandı. Demiryollarının il merkezindeki gar binası ve hizmet binasının bir kısmının rehabilitesi ile yolcu indirme-bindirme istasyonunun düzenlenmesini de içeren madde kabul edildi.

Belediye Başkanı Sabri Uğur, alınan kararların daha iyi bir Balıkesir için olduğunu belirterek, hayırlı olmasını temenni etti. Bu arada, Balıkesir Belediyesi'nin 2006 yılına ait bütçe miktarının belirlenmesiyle ilgili taslak çalışmasının kısa sürede tamamlanacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 01:19:57
Güncelleme :5 Ekim 2005 Çarşamba 15:44:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?