5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Gençler Kazdağı'nın altında birleşti

Gökkuşağı anlamına gelen Rainbow adlı gruba mensup oldukları öne sürülen 15 ayrı ülkeden gelen 40 kişi, Çanakkale'nin Yenice İlçesi'ne bağlı Kalkım Beldesi sınırları içerisinde bulunan yaklaşık bin metre yükseklikteki dağa çıkarak, tamamen doğal şekilde yaşamlarını sürdürüyor.

Kazdağları zirvesinde kilise alanın tarla olarak kullanıldığı belirtilen Derin Çukur'da kamp kuran Fransa, İtalya, Almanya, İsrail, Çekoslovakya, Yunanistan, Danimarka gibi 15 ayrı ülke yanında Türk gençlerin de bulunduğu Rainbow Grubu, amaçlarının barış yazılı ve gökkuşağı renklerinin bulunduğu bayrak altında biraraya gelen farklı kültürdeki insanların doğal şekilde yaşayabileceklerini göstermek olduğunu ifade etti.

Kamp alanından basın mensuplarına görüntü vermek istemediklerini kaydeden gençler, kendilerinin medya yolu ile gönderecek mesajlarının bulunmadığını ve kapılarının herkese açık olduğunu söyledi.

Dünya gençleri, yaklaşık bir ay süresince teknolojiden uzak, parasız bir şekilde yaşam sürdürdüklerini belirterek, "Burada dostluk ve barış yanında değişik kültürleri de tanıma olanağı buluyoruz. Kentin kirliliğinden, yoğunluğundan uzaklaşmak isteyen, doğal yaşamı ve doğayı seven, özgürlükçü ve barışı isteyen herkes burada kampa katılabilir. Burada eş olanlar ve çocukları ile gelenler de var" dedi.
Lüks arabaları ile ormana gelen gençler, kampta yemeklerini kendileri yapıp, çamaşırlarını kendileri yıkarken, vakitlerini müzik dinleyerek, ülkelerine özgü değişik yetenek gösterileri sunarak geçiriyor. Yollarda kendilerine özgü koydukları taş ve bez parçalarından oluşan işaretlerle kampa gelmek isteyen arkadaşlarına yol gösteren gençler, araçlarını ormanda bırakıp bisiklet ve yaya olarak yaklaşık 200 metre yükseklikteki kamp alanına gidiyor.
Kamp alanına 6 kilometre uzaklıkta bulunan Edremit İlçesi'ne bağlı Yaşyer Köyü Muhtarı Yaşar Çelik, gençlerin genelde kampa yakın olduğu için kendi köylerinden geçen yolu tercih ettiklerini söyleyerek, "Geç vakitlerde gitmelerine izin vermiyoruz. Gece köyümüzde ağırladıktan sonra gönderiyoruz. Biz kampı görmedik ama duyduğumuza göre orada tamamen doğal yaşayıp müzik çalıyorlarmış. Bazı köylüler onların Satanist falan olduğunu söylüyorlar ama bizim köye gelenleri tanıyınca öyle olmadıklarını gördük. Yabancılar da var" diye konuştu.
Gençlerin dağdaki yaşamı ise en çok dağ köylülerini şaşırttı. Yıllardır dağda doğal şekilde ve ormanda geçimlerini sağlayarak yaşamlarını sürdüren köylüler, gençleri merakla izliyor. Dağ Köyü olan Mehmetalan Köyü'nden Hüseyin Toklu (30) ve Mehmet Çakır (28) adlı gençler, kampı merak ettiklerini belirterek, "Önceki yıllarda gençlerden bazıları köyümüze gelerek yer tespiti için çalışmada bulundular. Bulunduğumuz yer Kazdağı Milli Park olduğu için izin verilmedi ve onlar da buraya geldiler. Bizi de davet ettiler. Merak ettiğim için bir gün de olsa katılmaya karar verdik" diye konuştu.
Bu arada, gençlerden yaklaşık 20 kilometre ötede Hanlar mevkiinde yaylada yaşayan Tepeoba köylüleri, gençlerin felsefe için yaşadıkları doğal yaşamı, geçimlerini sağlayabilmek için sürdürüyor. Yaylaya çıkan Yusuf Karadeniz (75) ve Meryem Karadeniz (70) isimli yaşlı çift, uzun süredir yaylada yaşadıklarını söyledi. Yusuf Karadeniz, yaylada yaklaşık 35 hane bulunduğunu ifade ederek, "Burada elektrik yok, telefon yok. Yaşam hem zor hem de güzel" dedi. Cemil Kara (37) ise, burada hayvancılık yanında ormanda kesim yaparak para kazandıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2005 Pazartesi 07:58:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?