5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Genel Kurul'da arbede

Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın olağan genel kurulunda arbede yaşandı. Beş dönemdir sürdürdüğü oda başkanlığına yeniden aday olan Mesut Aşanel'in karşısına, aynı yönetimde 2. başkan olarak görev yapan Alaettin Savran rakip aday olarak çıktı.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Salonu'nda gerçekleşen kongre, öğle saatlerinde başladı. Salona sonradan gelen Alaettin Savran, kendisini destekleyen üyelerin tezahüratları arasında yerini alırken, Divan Başkanlığı'nın tek tek uyguladığı gündem çerçevesinde söz alan adaylar, genel kurula hitap etti.

Bundan önce, yönetim kurulu yaptığı tüm işlerle aklanarak ibra edildi. Oda Başkanı Mesut Aşanel, genel kurula teşekkür ederek, göreve tekrar talip olduklarını belirtip, destek istedi. Terziler Odası Başkanı Kazım Avcı'nın Divan Başkanı olduğu kongrede, söz hakkı alan başkan adayı Alaettin Savran, kendisinin de şoför olduğunu, tabandan gelen birisi olarak üyelerin sorunlarını da çok iyi bildiğini söyleyerek, "Meslektaşlarımın sorunlarını yakından biliyorum, çünkü tabandan geliyorum, tabandan.

Aynı zamanda da idareciyim, tecrübem de var. Sizlere köprü olacağım, vereceğiniz destekler de bu köprünün ayakları olacaktır. Kamyoncu arkadaşlarımız rekabet ortamında eziliyor, yeni dönemde her türlü desteği yanlarında bulacaklar. Unutulmuş kamyonetçi arkadaşlarım J plaka almasına rağmen duraklarınız hala tescilsiz, durakların en kısa zamanda tescillenmesi bizim asli görevimiz olacak.

Yapılan bu kadar masrafa rağmen gerçek beklentiniz sağlandı mı? Tabi ki, hayır. Korsan taşımacılığı önleyeceğiz. Bazı taksici arkadaşlarımız İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na gittiğinde oradaki meslektaşları tarafından taciz ediliyor. Bu konuda yetkili mercilerle bire bir temasa geçilerek mutlaka çözüm getirilecektir. Ben de taksi dolmuşçuyum.

Aradan 5 yıl geçmesine rağmen daha taşıma ruhsatımız yok arkadaşlar. İçinizdeki tereddütlerin tamamını kaldırmak için çalışacağız. Şoförler odası şoförün gözü, kulağı, eli olacaktır. Şoför esnafının haklarının ölümüne savunucuyum, ölümüne. Herkes şoför olamaz. Balıkesir'deki şoför arkadaşlarımızın da Avrupa'daki meslektaşlarının sahip olduğu haklara sahip olması için çalışacağız.

Çağ değişti, teknoloji değişti, bunlara ayak uydurulması için bazı beyinlerin de değişmesi lazım. Aktif, dinamik beyinler iş başına gelmeli. Layık olduğunuz yönetim için sizlere değişimi öneriyorum. Desteklerinizi bekliyorum. Dört yılda bir gelen seçme hakkınızı en iyi şekilde değerlendirin" dedi.

Savran'ı destekleyen şoförler, "Üyeler seninle gurur duyuyor", "En büyük başkan, bizim başkan" sloganlarıyla tezahürat etti.

"BAŞKANLARIN BAŞKANI" HİTABI, TEPKİYE NEDEN OLDU
Alaettin Savran'ın ardından Divan Başkanı Kazım Avcı, Mesut Aşanel'i kürsüye davet ederken, "Başkanların Başkanı" diye hitap edince, muhalif grup tarafından tepkiyle karşılandı. Mikrofonu alan Aşanel, kürsü yerine rakip adayın masasının önüne gidip, "Kağıt üstünden doldurma laflarla bu iş olmaz" diye söze başlayınca tepkiler arttı. Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Odası'nı Türkiye'de örnek gösterilen bir kurum haline getirdiklerini belirten Mesut Aşanel, "Genel kurullar olur, bunlar yapılır. Bundan önceki genel kurulda kalite biraz düşmüştü, şimdi gene görüyorsunuz işte. Bizim yaptıklarımız ortada.

Ama, işte siz busunuz, üç-beş tane, sokağa döküyorsunuz işleri. Pazartesi günü sizlere çay söyleyeceğim, çay. 100 kişilik grup, bu işi sokağa döküyorsunuz. Alaettin Savran, 10 yıldan beri beraber hizmet yaptığımız arkadaşımız. Şu anda hala yönetim kurulu üyesi, bunu biliyor musunuz? İstifa etmedi, kendi yönetimini eleştiren bir üye gördünüz mü siz?" diye konuştu.

Aşanel'in sözleri muhalif grubu adeta çileden çıkarırken, tepkili üyeler başkan Mesut Aşanel'in ve etrafındakilerin üzerine yürüdü. Kendi üyelerini sakinleştirmeye çalışan Alaettin Savran, Aşanel'in yönetimden istifa etmediğiyle ilgili sözleri üzerine kendini tutamayıp tepki gösterdi.

Savran, Aşanel'i yalancılıkla suçladı. Savran'cıların, yuh çekip "Kürsüye, kürsüye", "Sandık, sandık" diye bağırmaları üzerine kürsüye geçen Mesut Aşanel, yoğun ıslık ve gürültü üzerine konuşmasını bitirdi. Aşanel'in yerine oturmasının ardından taraflar yine birbirine saldırırken, uzun süren arbede, gösterilen sağduyu sayesinde daha büyük kavgaya dönüşmeden önlendi.

Şoförler ve Otomobilciler Odası genel kurulunda, oy kullanacak kayıtlı üye sayısının bin 758 kişi olduğu bildirildi. Seçim kurulu görevlilerinin isim sıralamasına göre iki sandıkta kullandırmaya başladığı oy kullanma işlemi hala devam ediyor. Öte yandan, oy kullanma işleminde Divan Başkanlığı tarafından sunulan öneri tüm üyeler tarafından kabul edildi. Buna göre, kendilerine öncelik verilen bayan üyeler, oylarını erkeden kullanıp salondan ayrıldı. Bu arada iddiaya göre, oda yönetimi tarafından sandık başlarına dikilen görevliler, oy kullanan her üyeye 1 adet fiş verdi.

Fişlerin oda yönetimi tarafından birkaç gün sonra dağıtılacağı bildirilen mont için olduğu öğrenildi. Bazı üyeler mont fişini önce alıp sonra oyunu kullandı.

Akşam saatlerinde sona eren seçim sonucunda Alaattin Savran başkan seçildi.
Divan Başkanlığı görevini Terziler Odası Başkanı Kazım Avcı'nın yaptığı, Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçim sonucunda başkanlığa 732 oyla Alaattin Savran seçildi.

Savran'ın rakibi Mesut Aşanel'in aldığı oy sayısı ise 601'de kaldı. Kayıtlı üye sayısının bin 758 olduğu seçimde, kullanılan oy sayısı bin 345 iken, geçerli oy sayısı bin 333, geçersiz oy sayısı ise 12'de kaldı. Sayım sonucu Savran, 131 oy farkla Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın yeni başkanı oldu.

.
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2005 Pazar 20:46:03
Güncelleme :13 Kasım 2005 Pazar 22:28:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?